Activa't
,
2017
Dimecres 24 de maig, de 16 a 20h
Palau Oliver de Boteller
Tortosa

Jornada de Llengua als Mitjans de Comunicació de les Terres de l'Ebre

L’any 2004 es publica 'Català per a periodistes de les Terres de l’Ebre', arran d’una jornada sobre criteris lingüístics, en la qual es fa palesa la necessitat de disposar d’un manual que presenti el model de llengua periodístic del sud del país. 

Tretze anys més tard, els mitjans de comunicació es troben plenament immersos en l’era digital, i especialment en la immediatesa de les xarxes socials, i tot això emmarcat per la recent publicació a finals del 2016 de la nova ortografia i sobretot de la nova gramàtica de l’Institut d’Estudis Catalans. 

Cal, doncs, revisar el model actual de llengua dels mitjans de comunicació orals i escrits a les Terres de l’Ebre tenint en compte les novetats de la normativa gramatical i legitimar, per tant, aquells trets que no han tingut fins ara un reconeixement explícit de l’Institut. Aquest és un dels objectius d’aquesta Jornada –adreçada a professionals de la comunicació i de la llengua–, que vol ser de reflexió i de revisió d’un model periodístic compartit amb la resta de models del territori català.

Programa de la jornada (Enllaç PDF

Inscripcions (Enllaç

Més informació: 
Web Direcció General de Política Lingüística de les Terres de l'Ebre

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1