AGENDA
Arts
Strobe, IX Festival de Vídeo i Art Digital
2015
Del 24 de gener al 21 de març
  • Amposta
Centre d'Art Lo Pati

Strobe, IX Festival de Vídeo i Art Digital

Novena edició del Festival de Vídeo i Art Digital Strobe: riure #2 “incongruència”, una exposició, un programa online, una projecció de cinema, un taller i un espectacle humorístic.

Des de l’any 2005, Strobe s’ha configurat com un espai de producció, difusió i experimentació al voltant del vídeo i l’art digital. Amb la voluntat d‘incorporar un ventall lo més ampli possible d’aproximacions al fenomen de les arts electròniques (des del vídeo monocanal a la instal·lació interactiva, passant per les peces d'infografia i formats televisius, net-art o live cinema), Festival Strobe ha cuidat sempre aquesta voluntat de generar una vista panoràmica dels camins de la creació contemporània. Al incloure's dins la programació del Centre d’Art Lo Pati, la lògica del festival ha anat transformant-se en una proposta més centrada en la filosofia expositiva on lo comissariat i el discurs han estat eixos articuladors.

Durant les tres últimes edicions, Strobe es va centrar a indagar aproximacions i reflexions al concepte vida. Per la novena edició segueix amb la segona entrega del projecte riure#: en un moment on els ànims generals estan per terra sembla oportú contraatacar la ingesta de males vibracions amb una dosi d’humor. I de la mà de l’escriptor Xavier Zambrano s’ha construït una tipologia que servirà de guia durant este trajecte simpàtic.

En la passada edició es va constatar com l’humor desarticula la relació de superioritat / inferioritat erigint-se com una eina potent i mortífera alhora de desproveir d’autoritat qualsevol poder establert. Lo sentit de l’humor -i més concretament la sàtira- són dinamita pura en la base de flotació de qualsevol règim immobilista o recalcitrant. En aquesta edició s’aborda, baix lo títol de “incongruència”, la lògica de l'absurd com a factor d'alteració del significat, allò il·lògic, inapropiat, ridícul sense patró o sense motiu raonat.

Des d'aquesta ment deconstructora o saltimbanqui, Strobe presenta troballes valuoses que fan evidents la grandesa i la misèria de la condició humana, en una selecció d'obres d'artistes contemporanis que representen algunes d'aquestes línies de pensament, amb treballs del tàndem Marc Vives & David Bestué, l'olotí Carles Congost, les creadores visuals Momu & No Es, l'artista francès Pierrick Sorin, la realitzadora Zoraida Rosselló i l'artista reusenc Oriol Nogués. L’exposició es complementa amb un taller, un espectacle inaugural (l'humor postmodern de Miguel Noguera) i la projecció d'una pel·lícula ("Murieron por encima de sus posibilidades" d'Isaki Lacuesta) com a acte de clausura.

Més informació: 
www.lopati.cat

    

Et pot interessar

Recorregut ornitològic amb Lo Roget - Ascó 2019
Diumenge 7 de juliol, 9:45h
Ascó
17é Racó dels Artesans, la Fira de les Fibres Vegetals - Mas de Barberans 2019
Dies 3 i 4 d'agost
Mas de Barberans
IV Jornades Gastronòmiques del corder i cabrit ecològic - Serra del Montsià 2019
Del 8 al 30 de juny
Freginals, Ulldecona, La Ràpita, Amposta, L'Ampolla, Santa Bàrbara
Exposició 'Ebrergent' - Lo Pati 2019
Del 8 de juny al 28 de juliol
Amposta
41è Aniversari de la Segregació - Sant Jaume d'Enveja 2019
Del 8 de juny al 16 de juliol
Sant Jaume d'Enveja
Festes de Sant Joan - L'Ampolla 2019
Del 19 al 25 de juny
L'Ampolla