Activa't
,
2014
Dies 27, 28, 29 i 30 de desembre
Estudi de Veu i Cant 'Cecília Aymí'
Tortosa

Taller de Creació Musical Electrònica i Electroacústica

Taller de Creació Musical Electrònica i Electroacústica, impartit per l'artista sonor Joan Bagés (www.joanbages.com) i organitzat conjuntament amb l'Estudi de Veu i Cant 'Cecília Aymí' de Tortosa. Aquest taller vol dotar als participants de les eines bàsiques per a la comprensió de la creació electrònica, així com dels coneixements tècnics necessaris per a iniciar-se en la creació de projectes sonors i musicals propis.

A qui va dirigit? A totes les persones amb o sense coneixements musicals, a estudiants de música, a estudiants d'art, actors, i persones relacionades amb el món de les arts escèniques. A tothom, sense distinció d'edats, que estigui interessat en adquirir les competències bàsiques per a produir els seus propis projectes musicals electrònics experimentals (música de creació).

Continguts: 
- Teòrics: (20% del temps del taller). .Contextualització de la música electrònica i electroacústica.
- Perceptius - Auditius: 20% del temps del taller). .El sons i les morfologies sonores.
- Pràctics: (60% del temps del taller). .Adquirir els coneixements tècnics i metodològics bàsics per a realitzar produccions electroacústiques pròpies al servei d'un projecte creatiu.
*Tècniques de producció electroacústica i eines informàtiques per a la creació sonora: Tècniques d'enregistrament i microfonia, tècniques de síntesis sonora, tècniques de tractament d'àudio a temps diferit i a temps real.
*
.Tècniques per a utilitzar els sistemes sonors interactius i els controladors externs com ara la Wii, sensors o controladors midi per a manipular el so.

Metodologia:
- Exposició dels continguts
- Audicions i anàlisi d'obres electroacústiques
- Tractament de sons i tractament del so a temps real (en situació de concert)
- Experimentació a partir d’eines de composició assistida per ordinador
- Iniciació a la creació d'un projecte de música electroacústica
- Al final del taller es farà una presentació-audició on els participant podran mostrar i posar en pràctica els seus coneixements en l'elaboració d'un mini projecte electroacústic (amb potencialitats de ser desenvolupat posteriorment).

Horaris: 
Dissabte 27: de 10 a 13h i de 14:30 a 16h.
Diumenge 28: de 10 a 14h.
Dilluns 29: de 10 a 13h i de 14:30 a 16h.
Dimarts 30: de 10 a 13h i de 14:30 a 17h.

Preu: 60€

Inscripció:
Cal enviar un correu electrònic a joanbir@hotmail.com (inscripció oberta fins el dia 19 de desembre): Nom i cognoms, telèfon de contacte.

Més informació:
Díptic (Enllaç PDF) 

       

formulari esdevenimets agenda

Et pot interessar