Surtdecasa Ebre
,
01/04/2011
Arts

Art íntim a Tortosa

L'escultor Nacho Viloria presenta una exposició titulada 'Suzzane.Sue.Sara/ Cuboides.Triedos/ Desamores'
Un títol complex i suggerent per a una exposició minimalista però interessant. La Sala d’Exposicions de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Tortosa acull fins al proper 4 de març la mostra Suzzane.Sue.Sara/ Cuboides.Triedos/ Desamores, de l’autor VILORIA, el cognom d'un artista sènior que tot i que és psiquiatra de professió sempre s'ha sentit atret per formular les seues pròpies creacions.
 
En aquest cas, l’exposició està formada per 15 peces d'obra gràfica digital i una dotzena d'escultures. Aquestes últimes són cubs de guix amb formes molt simples que, conjuntament amb els gravats digitals, venen a conformar un hàbitat molt particular que recrea l'univers més íntim de l'autor. "Al final són històries d'amor i desamor", confessa l'artista a qui pregunta sobre el contingut de la seua obra. I és que aquestes sensacions superen el valor estètic de la mostra, que es caracteritza per potenciar els trets minimalistes.
 
Aquesta exposició recull els darrers treballs de l'autor, format, entre altres llocs, al taller de l’escultor basc Oteiza. I preten testimoniar la feina que fan els artistes de les nostres terres d’una manera contundent.
 
Suzzane.Sue.Sara/ Cuboides.Triedos/ Desamores es va inaugurar divendres 4 de febrer a l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Tortosa, i forma part de la programació estable d’exposicions que realitza el centre durant el curs escolar 2010-2011.
 
La Sala d’Exposicions de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Tortosa és un espai de dinamització cultural de les Terres de l’Ebre que té com a principal objectiu donar a conèixer els creadors i la gran varietat de llenguatges artístics actuals. L’espai forma part d’una de les principals línies d’actuació del centre: els projectes culturals.

També et pot interessar