Menjar i beure

Foto: 

Cedida

Les 6 experiències gastronòmiques del març a les Terres de l'Ebre

Et proposem una ruta gastronòmica per diferents indrets del territori
Surtdecasa Ebre
,
28/02/2019
Menjar i beure
S'acaben les jornades gastronòmiques de la galera de les Terres de l'Ebre, però el mes de març és el mes gastronòmic per excel·lència a les Terres de l'Ebre. Se celebra la Fira Alimentària més gran del territori, i també hi ha oferta suficient per fer una ruta per les quatre comarques. Des del corder de la Terra Alta, passant per la clotxa a la Ribera, o l'ostra al costat del mar, concretament a L'Ampolla. Dóna-hi un cop d'ull i tria el que t'agrada més!

1. Jornades del Corder
Si el raïm i la vinya formen part del paisatge de la Terra Alta, el corder també. Si heu pensat fer una ruta pels cellers d'aquesta comarca, aquests dies podeu aprofitar per provar alguna recepta amb carn de corder. Ja tenim aquí la desena edició de les Jornades Gastronòmiques del Corder de la Terra Alta, amb tot un mes per degustar els menús especials que els restaurants de la comarca han preparat amb la carn de corder com a base principal del plat, a més d'altres productes agroalimentaris de qualitat produïts a la Terra Alta, com ara el vi i l'oli, tots dos emparats per les respectives denominacions d'origen. 
Més informació

2. Cargols a Benifallet
No només es mengen cargols a Lleida. A les nostres terres també en tenim una llarga tradició, cuinats amb herbes i oli; amb tomata i ceba o bé acompanyant alguna carn guisada. Ara a Benifallet podrem provar-los de diferents maneres. Enguany se celebren les Jornades Gastronòmiques de Benifallet dedicades als caragols, en què els restaurants i bars participants oferiran menús especials i tapes, i els establiments del municipi oferiran productes artesans. 
> ​Més informació

  • imatge de control 1per1

3. Ruta de l'ostra cuinada
Quarta ruta de la tapa de l'ostra cuinada de l'Ampolla, amb dues setmanes per provar les diverses versions de cuinar l'ostra que els establiments participants han preparat per a l'ocasió. Un bon moment per apropar-se al mar i contemplar-lo en època d'hivern. La tapa d'ostra amb cervesa Heineken té un preu de 3,5 euros i la tapa d'ostra amb una Guinness de 4,5 euros. 
> ​Més informació

4. Jornades gastronòmiques de la clotxa
I ara marxem cap a la Ribera d'Ebre on tenen lloc les Jornades Gastronòmiques de la Clotxa amb pràcticament un mes per degustar els menús que els restaurants de la comarca han preparat amb la clotxa com a plat principal. Alguns mantenen la recepta tradicional, altres la modernitzen o la deconstrueixen. Consulta els menús i tria l'opció que t'agradi més!
​Més informació

5. Festast, la Fira Alimentària de les Terres de l'Ebre
Sisena edició de la Fira Alimentària de les Terres de l'Ebre, Festast, per mostrar tot el potencial gastronòmic de Tortosa i la resta del territori, amb diversos expositors vinculats amb el món de la restauració, l'hostaleria i la gastronomia. L'encarregat d'inaugurar aquesta edició de Festast, dissabte al matí, serà el reconegut pastisser Christian Escribà, propietari de diversos establiments a Barcelona.
​Més informació

6. Jornades gastronòmiques de la Carxofa a Amposta
Com cada hivern, ja tenim aquí la Festa de la Carxofa d'Amposta. Les carxofes són una de les hortalisses més apreciades de la cuina mediterrània i per això la capital del Montsià, cada any, li fa un bon homenatge amb tota una festa gastronòmica que gira al voltant d'ella. No hi heu anat mai? No pot ser! Si sou curiosos i uns bons gurmets, en sortireu ben satisfets. La Festa és la millor ocasió per comprovar l'enginy dels restauradors de la ciutat. Quines receptes s'hauran inventat per a l'ocasió? 
​Més informació

A

També et pot interessar