“Ets una joia: 70 dones fetes joia”

Foto: 

Cedida
L'exposició a l’Ateneu Municipal

Dones icòniques de la història convertides en joia

L’Escola Municipal d’Arts Plàstiques i Disseny de Móra la Nova presenta “Ets una joia: 70 dones fetes joia”
Anna Zaera
,
01/07/2015
Arts
És possible representar una dona amb una joia? Els alumnes de L’Escola Municipal d’Arts Plàstiques i Disseny de Móra la Nova han fet un treball d'anàlisi de l'estètica i la personalitat de grans dones de la història per representar-les a través d'un objecte simbòlic. Es tracta d'un treball artístic amb un tema únic realitzat per tot l’alumnat de l’Escola que es podrà visitar fins al 23 de setembre a Tortosa.
“Hem creat una exposició en el seu sentit més ampli, i ho hem fet amb uns materials lleugers i fàcils de transportar perquè volem que sigui itinerant pel territori”

El projecte consisteix en una exposició que sota el títol “Ets una joia: 70 dones fetes joia” ha intentat convertir 70 dones icòniques de la història de la humanitat en una joia. Segons ha explicat la directora del centre, Íngrid Caba, “hem volgut convertir en joia el personatge, no fer una joia per a ella. Per a ser més exactes, es tracta del disseny d’una joia que la representi, ja que a la mostra no trobem els metalls preciosos de la joieria sinó que s’han realitzat amb materials de reciclatge i bijuteria i en diverses formes”.

Entre les 70 dones que es mostren hi ha personatges de l’antic Egipte, com ara Cleopatra, una de les primeres dones pintores, Sofonisba Anguissola o la Gala de Dalí, fins a dones de rabiosa actualitat com Lady Gaga i és que s’ha intentat abastar de manera cronològica tots els àmbit: cultural, artístic, científic... La mostra s’ha dissenyat des de zero, s’ha ideat un maniquí per a poder mostrar la peça que inclou una petita biografia de la protagonista, amb la seva fotografia per donar-la a conèixer, i una frase on l’alumne explica la seva creació, així com una projecció mural amb imatges i un tríptic.

Segons Caba, “hem creat una exposició en el seu sentit més ampli, i ho hem fet amb uns materials lleugers i fàcils de transportar perquè volem que sigui itinerant pel territori”. Caba també ha recordat que amb aquesta mena d’activitats “intentem donar visibilitat a l’escola de portes enfora”.

  

Més informació: 

Exposició 'Ets una joia: 70 dones fetes joia'
Del 16 al 23 de setembre
Palau Oliver de Boteller
Tortosa
Fitxa d'agenda Surtdecasa

  

A

També et pot interessar