Priscila Alegre

Foto: 

Quim Santacreu
Una sessió de Kino Tarragonik

Priscila Alegre: "Volem que Kino Tarragonik sigui un referent de l'esperit cooperatiu"

'Lo nostre Kino' és l'especial d'hivern d'aquestes jornades col·laboratives audiovisuals
Anna Zaera
,
20/02/2020
Arts
El Kino Tarragonik és una de les iniciatives culturals cooperatives més estimulants que han nascut en els darrers anys a les Terres de l'Ebre. Ara se celebra una edició especial d'hivern sota el nom de 'Lo nostre Kino', amb l'objectiu d'atreure el talent i professionals del sector a nivell local. Un cop més, els participants formaran part d'unes jornades de creació col·laboratives on hauran de realitzar curtmetratges a contrarrellotge en només tres dies. Entre ells s’inclouen càmeres, actors, realitzadors, tècnics de so i altres professionals i amateurs del món audiovisual, que hauran de materialitzar curtmetratges començant per la seva conceptualització i guionat, des del divendres 28 de febrer fins a la seva projecció final el diumenge 1 de març. Hem parlat amb Priscila Alegre, la seva impulsora.
"És una manera de donar una opció d'un Kino Kabaret més íntim adreçat a crear una comunitat per als artistes i tècnics ebrencs"

- Sabem que és el Kino Tarragonik, però què és Lo nostre Kino?
Lo Nostre Kino és una extensió de Kino Tarragonik. Com una espècie de campaments audiovisuals on ens trobem i durant tres dies han de sortir curtmetratges per ser projectats públicament el tercer dia.

- Com ha evolucionat el projecte?
Després de l'èxit de les quatre edicions de Kino Tarragonik Internacional a l'estiu, alguns kinoites locals ens vam plantejar la necessitat de fer més coses durant l'hivern per aquí baix, ja que la majoria d'activitats es concentren a l'estiu. És una manera de donar una opció d'un Kino Kabaret més íntim adreçat a crear una comunitat per als artistes i tècnics ebrencs.

- S'ha creat una comunitat estable aquí a l'Ebre?
La veritat és que ens hem sorprès bastant, ja que considerem que els kinoites estan creant una comunitat molt autèntica i preciosa, on, més enllà del Kino Tarragonik o altres activitats, ells mateixos van quedant per col·laborar en diferents projectes. Bàsicament era un dels nostres punts més importants a complir: crear una comunitat forta, sana i bonica.


Un moment del rodatge en un Kino Tarragonik

- Com us connecteu amb altres Kinos? D'on surt la idea d'aquestes jornades?
Ara mateix, les xarxes són essencials per connectar amb la xarxa Kino. Hi ha la web principal, i diferents grups en diferents plataformes. Tot i que ens agradaria ser més actives en tots els altres Kinos, i poder participar i col·laborar, amb les agendes tan ajustades, no donem abast! La idea va sorgir del Canadà, ara farà uns 20 anys, estenent-se per tot el món. El plantejament va aparèixer de la necessitat i les ganes de crear, però amb mancances tant de tècnica, com de recursos o material ho dificulta. Teníem la necessitat de crear una comunitat per poder col·laborar entre tots per engegar projectes que sols seria impensable.

- Com us plantegeu el futur del projecte?
El futur de Kino Tarragonik es planteja de moltes maneres diferents, ja que és un projecte molt ambiciós. Ara mateix, per poder seguir avançant, necessitem cridar ajudes externes per expandir-nos i créixer a escala administrativa. Ens agradaria organitzar més workshops i tallers per a creatius, que siguin assequibles i de qualitat. Crear una plataforma de creatius ebrencs més forta i una comunitat de confiança.

- Hi ha vincles entre el projecte i el desenvolupament de la creació comunitària i l'esperit cooperatiu. Us veieu col·laborant amb projectes d'economia social?
Avui en dia tot està interrelacionat, és molt difícil trobar alguna cosa "pura" o sense influències. Però sí, ens definim com un esperit cooperatiu, ja que pensem que el futur és la cooperació i la col·laboració. Volem que Kino Tarragonik sigui un referent de l'esperit cooperatiu i animem a totes les persones interessades en l'art que participin i que no parin mai de crear. El que volem és que visquin la vida amb passió, al cap i a la fi, és una de les coses que sempre portarem dintre.

Més informació: 

A

També et pot interessar