Surtdecasa Ebre
,
11/06/2012
Arts

Tret de sortida a les lletres més teatrals

El Litterarum obre el teló amb desenes d’espectacles de l’1 al 3 de juny
Si aquest cap de setmana estàs a les Terres de l’Ebre, tens una cita amb els recitals, la música i el teatre. El Litterarum presenta una tupida oferta d’espectacles d’alt nivell on gaudir de la lírica i de l’escenografia amb espectacles que han triomfat al circuit artístic català.
 
El dissabte, comença el matí amb l’espectacle Mites dins la boca, on el grup Entreveus s’endinsa en el seu univers poètic en un treball conjunt, basat en quinze cançons sobre poemes de l’escriptor Antoni Vidal Ferrando. Inclou versos recitats pel propi poeta i s’acompanya d’una projecció d’imatges creada per Marina Sunyer i Miryam Serrano.
 
A continuació, Batecs, un espectacle de la companyia Ex-libris. Un passeig per la poesia catalana és un espectacle audiovisual on la música, el video-art i la interpretació es donen la mà per conduir l'espectador al llarg d'un recorregut per la poesia catalana. Durant l'espectacle es representen algunes de les obres poètiques més importants de casa nostra.
 
A la tarda, no et perdis Què hi faig aquí baix si sóc un àngel? amb l’estil inconfusible de la periodista Empar Moliner, és un espectacle de petit format en què la paraula esmolada i el moviment s'abracen per donar cos als articles periodístics de Moliner. Amb el seu estil brillant, precís, irreverent i sarcàstic, l'espectacle explora la capacitat comunicativa, on l'humor i la complicitat amb el públic són els elements més importants.
 
I a la nit, el grup Gertrudis canta al poeta J. V. Foix. En motiu del desè aniversari del grup, aquests músics catalans han volgut retre homenatge a l’escriptor que va inspirar el seu nom amb l’obra Gertrudis.
 
Si el diumenge encara et queden forces, no et perdis l’espectacle Som Tres: La lluna, jo i l’ombra que em seguia, un muntatge escènic que entrelliga música i poesia. El piano acarona amb fidelitat i saviesa el cant i la paraula de Martí i Pol, Salvat-Papasseit, Palau i Fabre o Pere Quart entre altres poetes.
 
Durant tot el cap de setmana, diferents autors de les Terres de l’Ebre presentaran els seus llibres en el marc de la 9a Fira del Llibre Ebrenc al mateix recinte de la fira.
  

També et pot interessar