Un combinat sense gel i carregat de potencial, per favor

S'estrena l'Ensemble Topogràfic, espectacle interdisciplinari que combina música, dansa i electrònica
Surtdecasa Ebre
,
14/10/2013
Arts
Puri, veïna de Balada, té una setantena d'anys. És una de les poques persones que ha interactuat quotidianament amb Andreu, Anna i Carlos durant la setmana que ha durat la residència artística que el Centre d'Art Lo Pati i el festival Eufònic els han concedit.
 
Potser parlar de "residència artística", així de cop, sense vaselina, pot sonar estrany: en realitat, però, és molt menys aliè, exòtic o pedant del que podria semblar. Fet i fet, una residència artística no és més que un espai, normalment situat a una zona més o menys aïllada i tranquil·la, reservat a acollir artistes o grups d'artistes durant un fluxe determinat de temps per a que treballen de manera intensiva en un projecte. Carlos, Anna i Andreu, així, durant els quatre dies que ha durat la seua residència a Balada, han fet d'esta oportunitat la matriu d'un nou projecte: l'Ensemble Topogràfic.
 
Puri no va poder anar a l'actuació de la barraca de Salvador. D'haver-ho fet, difícilment s'hauria mirat l'estrena de l'Ensemble de la mateixa manera que vam fer-ho la resta de públic, després d'haver passat a saludar al trio calavera tots els dies que ha durat la residència. En qualsevol cas, l'espectacle és una bona mostra del potencial que té deixar de banda disputes territorials --en este cas, la clàssica Amposta - Tortosa i Tortosa - Amposta; però podria ser-ne qualsevol altra igualment d'interioritzada-- i combinar sense manies talent i interdisciplinareïtat: la dansa d'Anna Hierro, les bases --analògiques i digitals-- de Carlos Martorell i les diverses possibilitats de corda pinçada sobre una base guitarrera d'Andreu Garcia.
 
El xou, catàrquic, intens i carregat d'energia, de base fàcilment identificable com radioheadiana, va sorprendre tant com convèncer. L'entorn --la barraca de Salvador: paret blanca, sostre de palla, Encanyissada a l'horitzó, eines del camp per tot arreu-- va fer el concert encara més especial, com sembla que ja és norma en l'Eufònic. Només faltava un element: la presència --i el judici-- de Puri, que segurament no es perdrà el pròxim concert.
 
--
* L'Ensemble Topogràfic torna a actuar el 28 de setembre al Centre d'Art Lo Pati d'Amposta. S'emmarca dins del PS Eufònic, festa de despedida del Sònar del Delta.
   

A

També et pot interessar