,
18/01/2016
Freak
Star Wars Battlefront
Foto:
cedida

Guia de supervivència per als fans d'Star Wars

Si ets fan de la saga Star Wars i després de veure Force Awakens t'has quedat amb ganes de molt més, a Delta and Dragons t'oferim una guia de supervivència per suportar l'espera fins l'arribada del capítol VIII.

Films

I comencem amb films fets per fans. En el primer d'ells, The ways to shadow, veurem la lluita de l'Imperi contra la Rebel·lió per fer-se amb els serveis del Jedi Darius. Un curtmetratge francòfon i amb subtítols en castellà que ens farà gaudir d'uns combats a un nivell superior, fins i tot, al de les pel·lícules oficials.

 

Seguim amb Rebel Scum en què veurem a un rebel lluitant per sobreviure en un entorn gèlid i desolador. La manufactura d'algunes escenes és sorprenent. El vídeo està subtitulat a l'anglès.

Segurament, a partir d'aquest piscolabis us agafaran ganes de seguir mirant més fan mades. El youtube n'està farcit! Navegueu i gaudiu-ne tots!

 

 

Literatura

Seguim recomanant. L'any passat, aprofitant el hype de la nova pel·lícula de Lucas Films, va sortir el còmic del primer guió que va elaborar George Lucas del que acabaria sent Star Wars. La Guerra de las Galaxias (The Star Wars), així d'originals són, és el nom del còmic que presenta uns Jedis més similars a personatges de Western que a cavallers amb valors medievals... Han Solo, Leia i Skywalker tal i com se'ls va imaginar Lucas, no té preu en aquest sentit.

 

 

Rol

Hi ha fans que no és conformen a només ser espectadors sinó que volen viure tota la intensitat de l'imaginari de les estrelles. Des dels anys 90 que es pot jugar a rol encarnant personatges de La Guerra de les Galàxies gràcies a Joc Editorial. Amb un sistema senzill i amb un tou d'aventures ja elaborades ja no hi ha excusa per agafar un sable làser i defensar La República o agafar un blàster i sortir a fer el pirata galàctic. El seu sistema senzill basat en un sistema de tirades de daus de 6 són ideals per iniciar-se en el món dels jocs de rol.

Actualment encara queden manuals de l'edició original a botigues com Mathom. El preu és de col·leccionista. Compra ideal per a fans i nostàlgics dels anys 90.

Per als no col·leccionistes, cal dir que el joc Star Wars es pot descarregar gratuïtament i que la versió de descàrrega ofereix una versió millorada i actualitzada. Star Wars Redux, aquest és el nom del manual, ens ofereix també un munt d'aventures preparades per jugar. 

Edge of Empire, Age Of Rebellion i Force and Destiny també són jocs de rol centrat en l'univers ideat per Lucas i ens ofereixen un sistema de tirades no centrat en números, sinó en símbols. Aquest fet dóna a interpretar els resultats i també a improvisar situacions tant per part del màster com per part dels jugadors. Desenes de pàgines de naus, d'armes i equip i de professions que et submergiran plenament en l'atmosfera Star Wars.

Cadascun dels llibres costa uns 60 euros i la majoria de pàgines de cada un d'ells és idèntica als de la resta. No obstant això la seva manufactura, el seu tamany (unes 400 pàgines) i l'art interior et fan gaudir plenament del goig de tenir-los i de llegir-los una i altra vegada. Evidentment, també gaudireu amb els vostres amics de poder jugar-los. (Advertència: El llibre Force and Destiny és l'únic centrat en Jedis i encara no s'ha editat en castellà).

 

Jocs de taula

X-Wing és un joc ideal per a col·leccionistes i jugadors empedreïts. Tant uns com els altres tindran les temptacions de deixar-se el seu sou comprant les preciositats de miniatures de naus creades per Fantasy Flight Games i importades a Espanya per Edge. El sistema de joc evoca el ritme i l'espectacularitat de les batalles de les naus de les pel·lícules de ficció. A més, aquest joc està molt viu a les Terres de l'Ebre en general i concretament a Roquetes, gràcies al Gremi Lúdic Despertaferro i la seva comunitat X-Wing. La caixa bàsica costa uns 39 euros i conté dos naus imperials i una de rebel. Hi ha moltes expansions. Prepareu-vos a gaudir i a deixar-vos diners!

Star Wars: Armada és un altre joc de naus també creat per Fantasy Flight Games. Aquest, però, ens ofereix la possibilitat de jugar amb flotes. En aquest joc més que veure x-wings veurem destructors estel·lars i esquadrons lluitant per l'hegemonia del sistema intergalàctic. El joc bàsic costa uns 99 euros i encara no hi ha una comunitat de jugadors forta al territori.

Imperial Assault és un gran joc d'estil Dungeon Crawler. Amb unes miniatures molt ben acabades i un tauler modular, l'Imperial Assault agafa el sistema del Descent per millorar-lo. Un dels jugadors encarnarà l'Imperi i fins a quatre jugadors es posaran a la pell dels rebels. Aquest joc es pot jugar en mode història tot evocant els jocs de rol però centrant-se en una vesant més tàctica. Els amants de les expansions esteu de sort, sembla que aquest joc ha pres força i ja han sortit dues expansions d'aventures així com un munt d'expansions que inclouen miniatures tals com Han Solo, R2-D2, etc. Agafa els daus i lluita!

 

Jocs de cartes

Actualment el joc més famós de la Guerra de les Galàxies, com a joc de cartes, és Star Wars LCG. Un joc que per gaudir-lo plenament també requereix anar comprant expansions. És per a 2 jugadors tot i que algunes expansions ofereixen l'oportunitat d'un enfrontament a 4.

Aquest joc de cartes ofereix una experiència de joc prou senzilla i prou accessible (tenint en compte que per gaudir-la plenament s'ha d'anar invertint regularment). Cada torn els jugadors movilitzaran les seves forces assignant recursos per desplegar personatges i naus estel·lars en combat. Escull el bàndol del costat fosc o el de la llum i dirimeix el destí de la galàxia.

Imperio vs Rebelión és el teu joc si t'agrada no trencar-te massa el cap. Aquest joc per a dues persones té una mecànica semblant al joc del 21 però ofereix algunes mecàniques de millora que enriqueixen l'experiència al jugar-lo. Per degustar l'atmosfera Star Wars les cartes contenen imatges de la trilogia original.

 

 Videojocs

Podem assegurar que és aquí on l’univers Star Wars ha pres més embranzida i és que la marca Lucasarts s’ha capficat molt a obsequiar als fans amb més i més histories ambientades en una Galàxia molt i molt llunyana. Grans títols han copsat els primers llocs de les llistes de ventes: les sagues de simulació espacial X-wing i Tie fighter, els FPS Jedi Academy, els magnífics Knights of the old Republic 1 i 2, i podríem seguir amb molt més. Però tot això són glories del passat, actualment hi ha dos jocs que donen molt que parlar:

El primer és Battlefront. Un first person shooter, amb això no enganya a ningú. Molt similar a l’altre joc franquícia de la distribuïdora DICE, el joc Battlefield. Per les àgores d’internet se l’ha criticat per la falta de contingut, per no tenir una historia,... Però com s’ha dit es un FPS i no enganya a ningú. Entre els seus punts forts destaca un increïble apartat gràfic, on el realisme és la constant del joc. També cal esmentar l'excel·lent banda sonora del joc.

L'altre és Star Wars The Old Republic. Aquest MMO que ja ha celebrat el seu quart aniversari i que està ambientat 3600 anys abans que nasqués Anakin Skywalker ha viscut una segona joventut amb l’estrena de l’episodi VII i amb una renovada trama plena de vicissituds galàctiques.

 

Que el ludisme i la paciència ens acompanyin!

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Parlarem de cómics, llibres, rol, sèries, jocs de taula, jocs d'ordinador, wargames, pel·lícules... Tot allò que fa que tuns pares et miren raro i es pregunten quan creixeràs!

30/03/2016
La rueda de Sino parece ser que dejó de funcionar. Las cinco dimensiones que albergaba estallaron. Su guardián tembló al ver que las criaturas de las distintas dimensiones que allí habitaban podían comenzar a entremezclarse entre sí.
18/02/2016
L'editorial Nosolorol, coneguda per la seva aposta ferma en jocs de rol elaborats per autors nacionals, està a punt de publicar 'Reflejo', un joc on dos Terres paral·leles conviuen sent-ne una el reflex fosc de l'altra.
18/01/2016
Si ets fan de la saga Star Wars i després de veure Force Awakens t'has quedat amb ganes de molt més, a Delta and Dragons t'oferim una guia de supervivència per suportar l'espera fins l'arribada del capítol VIII.
11/08/2015
Si t'agrada jugar estàs de sort. Cada vegada hi ha més Jornades lúdiques al teu abast. Marc, propietari de la botiga virtual Mathom i col·laborador de l'esdeveniment, ens aproxima una proposta d'allò més suggerent, el Llinars Weekend.
16/05/2015
Acaba de aparecer en el panorama de los juegos de mesa, bajo la mano de una editorial recién nacida, un juego que nos convertirá en mecenas de los más grandes artistas, intelectuales y científicos de la historia.
17/04/2015
Hype: Sustantiu masculí. Dit de les espectatives altes que hom es fa sobre una pel·lícula, sèrie, joc, còmic, llibre.
25/03/2015
Delta and Dragons se sumerge en las entrañas de la editorial madrileña NOSOLOROL para everiguar si han contactado con algún primigenio que les haya concedido los secretos de la creación de juegos de rol y salir con cordura de ello.