,
30/10/2014
Freak
Portada del llibre

Maqui publica Bàrbars de Lemúria

L'editorial gironina Maqui Edicions publica el llibre Bàrbars de Lemúria i des de surtdecasa.cat aprofitem l'acte per entrevistar a Joaquim Ball-llosera i a Mateu Pastoret, els fundadors d'aquesta editorial carregada de petites joies.

- Què té 'Bàrbars de Lemúria' que us hagi mogut a traduir-lo al català?
Ens va atreure la seva potència d’emular el gènere d’espasa i bruixeria dins la seva senzillesa sistèmica. El seu sistema d’experiència i habilitats (basada en carreres) són dels punts claus que ens van fer decantar pel projecte. Un joc ideal tant per introduir nous jugadors com per fer passar molt bones estones als més veterans.

- Analitzant la fulla de personatge, he vist que hi ha punts d'heroi, punts de fe, poder arcà.. Que ens explicaríeu breument aquests fets? 
Els punts d’heroi permeten fer accions èpiques, fer sobreviure al personatge en situacions on val mal dades i donar una mica de control narratiu al jugador. Els punts de fe són pels personatges amb carreres vinculades a un deïtat i permeten investir-los en benediccions o malediccions relacionades amb el déu que s’adora. El poder arcà és l’energia per fer conjurs.

La màgia és molt oberta, sense llistes tancades de conjurs; ara bé, emulant el gènere, els conjurs més poderosos requereixen temps i s’han de fer “entre partides”.


- És prou diferent de 'Món de Monstres' com per comprar-se els dos? 
Tots dos coincideixen en que són jocs que es poden fer servir per iniciar-se en els jocs de rol i estan ambientats en mons de fantasia. Tanmateix ni el gènere de fantasia, ni el sistema de joc s’assemblen en res, obtenint una experiència en joc totalment diferent.

- El llibre inclou aventura introductòria? 
El llibre inclou tres aventures introductòries. Sense ser imprescindible, sempre va bé que l’autor faci un tast del què pensa que les aventures han de ser, i de fet, quan dissenyo les meves aventures em baso amb les de l’autor.

- Heu pensat elaborar aventures per als jocs de l'editorial? 
A la web de Maqui hi ha una aventura per Tibet, el JdR i una ambientació per Sistema Solar. La idea és també anar penjant-t’hi les aventures que fem servir de demostració dels jocs que anem traient. Ara tenim pendent penjar la d’Etern Estiu.

- Us heu plantejat treure els vostres jocs en llengua castellana? 
Al principi sí. De fet vam treure el “Tíbet, juego de rol”. Tanmateix, ara preferim centrar-nos en els jocs en català. El mercat español està perfectament cobert per altres editorials, mentre que malauradament ara mateix som l’única editorial que aposta pels jocs de rol en català.

- L'editorial Conbarba està traduint al castellà '5 cèntims pels seus pensaments'. Quina relació teniu amb les editorials en llengua castellana? 
Tenim molt bones relacions. La prova és que estem traduint l’Aquelarre Breviarium de NSR. La veritat és que les editorials en llengua castellana han demostrat molta sensibilitat cap als jocs de rol en català.

- A la vostra web anuncieu que estreu treballant amb 'My Life with Master', un joc que porta com a subtítol "joc de rol de vilesa, auto-odi i amor no correspost"...
Es tracta d’un dels primers jocs de rol que van sorgir de l’escena independent. El joc tracta de com els serfs d’un amo pervers, que té terroritzat un poble, han de fer relacions i acumular prou estima per desfer-se del jou de l’amo. El joc vol emular el gènere de terror clàssic com Dràcula, o Frankenstein però des de l’òptica dels servents d’aquests amos roïns.

- No teniu el "cuquet" de crear un joc de rol de collita pròpia? 
Sí. De fet, l’editorial va començar amb aquesta intenció. Però de moment només podem dir que ho tenim en ment i ho anem madurant. Potser algun dia, potser mai.

- Per acabar, quins són els personatges que us heu creat per jugar la primera partida de 'Bàrbars de Lemúria'? 
Hem jugat amb els personatges d’exemple que hi ha al manual, modificats en algun cas per poder provar totes les vessants del joc. Us els podeu descarregar
aquí.

*Trobareu tots els jocs de Maqui a la web de Maqui Edicions. A la web de Mathom també trobareu diferents jocs de l'editorial.

   

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Parlarem de cómics, llibres, rol, sèries, jocs de taula, jocs d'ordinador, wargames, pel·lícules... Tot allò que fa que tuns pares et miren raro i es pregunten quan creixeràs!

30/03/2016
La rueda de Sino parece ser que dejó de funcionar. Las cinco dimensiones que albergaba estallaron. Su guardián tembló al ver que las criaturas de las distintas dimensiones que allí habitaban podían comenzar a entremezclarse entre sí.
18/02/2016
L'editorial Nosolorol, coneguda per la seva aposta ferma en jocs de rol elaborats per autors nacionals, està a punt de publicar 'Reflejo', un joc on dos Terres paral·leles conviuen sent-ne una el reflex fosc de l'altra.
18/01/2016
Si ets fan de la saga Star Wars i després de veure Force Awakens t'has quedat amb ganes de molt més, a Delta and Dragons t'oferim una guia de supervivència per suportar l'espera fins l'arribada del capítol VIII.
11/08/2015
Si t'agrada jugar estàs de sort. Cada vegada hi ha més Jornades lúdiques al teu abast. Marc, propietari de la botiga virtual Mathom i col·laborador de l'esdeveniment, ens aproxima una proposta d'allò més suggerent, el Llinars Weekend.
16/05/2015
Acaba de aparecer en el panorama de los juegos de mesa, bajo la mano de una editorial recién nacida, un juego que nos convertirá en mecenas de los más grandes artistas, intelectuales y científicos de la historia.
17/04/2015
Hype: Sustantiu masculí. Dit de les espectatives altes que hom es fa sobre una pel·lícula, sèrie, joc, còmic, llibre.
25/03/2015
Delta and Dragons se sumerge en las entrañas de la editorial madrileña NOSOLOROL para everiguar si han contactado con algún primigenio que les haya concedido los secretos de la creación de juegos de rol y salir con cordura de ello.