,
18/06/2012
Freak
Lutter
Foto:
Cedida

Recomanant Luther

Fa ja un temps, estava jo buscant una sèrie que mirar i un amic em va recomanar una sèrie de la britànica BBC que es dia Luther. De bones a primeres no em va agradar massa la idea de que fos de la BBC ja que acostuma a fer temporades de 6 episodis, curtes para mi, però pensant-ho millor, també ha creat autèntiques obres mestre com podria ser The It Crowd, The Shadowline o l’actual Sherlock. Així que li vaig donar una oportunitat.

Sis episodis en una tarda de diumenge! Això és el que em va durar la primera temporada de les dos que hi ha actualment. Luther és un procedimental (sí, sí, esta paraula que ara la diu tothom i que vol dir alguna cosa així que cada episodi és autoconclusiu i que tracta d’un cas) amb algun “continuarà” que altre, amb una trama de fons que cada cop es va entravessant més. Luther és una novel·la negra actual, mesclant tocs de drama, investigació i thriller.

John Luther és el cap de detectius d’una unitat que s’encarrega d’assassinats estranys. És conflictiu i extrem, acabat d’incorporar-se al cos després d’un incident amb un assassí de nens, on tot apuntava que s’havia pres la justícia per la seua mà. Els seus caps s’arrisquen a tenir-lo ja que la seva intuïció els ha salvat el cul més d’una vegada.

Luther és interpretat per Idris Elba, vell conegut si heu vist The Wire, i la veritat crec que si no fos por ell la sèrie no seria el mateix. La sèrie gira entorn a ell, és a dir que n’acabes fart de vore’l, però clar, els seus diàlegs i les seues reaccions et fan estar atent a tot el que fa, les cares i el que diu. I Idris la clava! Si no ho fes bé no es podria aguantar ja que es passa més del 80% de la série en la camara enfocada a n'ell. No sé si hi ha algú més adequat per fer el paper. De fet li han donat uns quants premis per la interpretació que fa a aquí.

 

Té una parella de ball que també fa que la sèrie guanyi molt, però no ho puc dir ja que us faria un spoiler prou gran.

En definitiva sèrie policíaca enorme, curta i intensa de pocs episodis que val la pena mirar una tarde de diumenge plujós.

P.S. : Luther té una segona temporada que no arriba als nivells de la primera però tot i així val molt la pena.

P.S. 2: Luther li fot quaranta patades a Oratio i a part és molt més “chulo” que ell

P.S. 3: Sobretot mireu-la en versió original i si voleu subtitulada, però el doblatge no té perdó de deu...

P.S. 4: Principi de Breaking Bad de la cinquena temporada prometedor

P.S. 5: Divendres estrenen la última i definitiva pel·lícula de Batman de Nolan...   :___( 

 

  

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Parlarem de cómics, llibres, rol, sèries, jocs de taula, jocs d'ordinador, wargames, pel·lícules... Tot allò que fa que tuns pares et miren raro i es pregunten quan creixeràs!

30/03/2016
La rueda de Sino parece ser que dejó de funcionar. Las cinco dimensiones que albergaba estallaron. Su guardián tembló al ver que las criaturas de las distintas dimensiones que allí habitaban podían comenzar a entremezclarse entre sí.
18/02/2016
L'editorial Nosolorol, coneguda per la seva aposta ferma en jocs de rol elaborats per autors nacionals, està a punt de publicar 'Reflejo', un joc on dos Terres paral·leles conviuen sent-ne una el reflex fosc de l'altra.
18/01/2016
Si ets fan de la saga Star Wars i després de veure Force Awakens t'has quedat amb ganes de molt més, a Delta and Dragons t'oferim una guia de supervivència per suportar l'espera fins l'arribada del capítol VIII.
11/08/2015
Si t'agrada jugar estàs de sort. Cada vegada hi ha més Jornades lúdiques al teu abast. Marc, propietari de la botiga virtual Mathom i col·laborador de l'esdeveniment, ens aproxima una proposta d'allò més suggerent, el Llinars Weekend.
16/05/2015
Acaba de aparecer en el panorama de los juegos de mesa, bajo la mano de una editorial recién nacida, un juego que nos convertirá en mecenas de los más grandes artistas, intelectuales y científicos de la historia.
17/04/2015
Hype: Sustantiu masculí. Dit de les espectatives altes que hom es fa sobre una pel·lícula, sèrie, joc, còmic, llibre.
25/03/2015
Delta and Dragons se sumerge en las entrañas de la editorial madrileña NOSOLOROL para everiguar si han contactado con algún primigenio que les haya concedido los secretos de la creación de juegos de rol y salir con cordura de ello.   

Comentaris

imatge de administrador

Increible!!! Una de les millors sèries de la BBC dels últims anys

imatge de Robert

Totalment d'acord! La vaig veure d'una sentada! Ara comença el rodatge de la 4a temporada. A veure quina ne fan!