'Akäshia, el viatge de la llum'

20/03/2017
Espectacle infantil de titelles amb llum negra. Companyia El Cau de l'Unicorn.

En la seva programació de 'Dissabtes de Teatre', aquest cop l'organització -Ull de Teatre Grup Escènic, Xarxa Ulldecona- ens ha sorprès amb un espectacle de titelles fluorescents sobre fons negre, 'Akäshia, el viatge de la llum', presentat per la companyia catalana El Cau de l'Unicorn al Teatre Orfeó Montsià de la ciutat d'Ulldecona.

L'obra representada que es va estrenar l'any 2015 és un espectacle musical de titelles gegants i actors en llum negra (tècnica mixta), amb uns textos molt curosos i amb un elevat contingut pedagògic, l'estètica cuidada fins al més mínim detall tenint en compte el públic a qui va dirigida l'obra.

La companyia El Cau de l'Unicorn va ser creada el 1994 per un grup d'actors del Baix Penedès (Tarragona), especialitzant-se des dels seus inicis en el teatre de titelles amb llum negra, així en els més de vint anys d'existència tenen 4 musicals d'aquest gènere que segueixen representant amb èxit, participant en nombroses fires i festivals recollint nominacions i premis per les seves obres. Han gravat una sèrie de televisió que es va estrenar a la Fira Audiovisual de Cannes amb una bona acollida per part de les televisions del Canadà, Austràlia i el Japó.

Resum de l'obra: Va néixer a l'alba, quan el seu pare la va tenir entre els seus braços per primera vegada es va acostar a la finestra per veure-la millor i va ser llavors quan va succeir: el primer raig de sol del dia va incidir sobre la petita i la va banyar en la seva llum ... va ser llavors quan el pare i la mare van decidir que el seu nom seria: Alba.

A mesura que va anar creixent, la seva curiositat també augmentava, el llapis i la goma li van ensenyar a llegir i escriure i així va descobrir que les aventures més fantàstiques es trobaven a l'interior dels llibres de la seva escola primer i de la biblioteca del seu poble després, quan ja no li quedava res de nou que llegir va conèixer algú que la va posar sobre la pista de la biblioteca més gran de l'Univers: 'la Biblioteca de Akäshia'.

Per poder arribar-hi, va haver de travessar 'El Món de les coses perdudes' i 'El País dels personatges per inventar', finalment arriba al cor de Akäshia i va conèixer a un curiós ser que es deia GAEL que li va fer saber que el llibre més important no havia estat escrit encara, i que ella seria la seva autora: El llibre de la seva pròpia vida.

Era només un somni o l'Alba estava vivint realment la 'Gran aventura de la seva vida'?

Guió:  Roser Castellví Omella – Dani Martínez Iglesias.
Música:  Dani Martínez Iglesias – Roser Castellví Omella.    
Direcció: Dani Martínez Iglesias – Roser Castellví Omella.
Companyia:  El Cau de l’Unicorn.
Escenari:  Teatre Orfeó Montsià d’Ulldecona.
Resum fotogràfic: Ernest Sesé 'Les Meues Fotografies'

Sèrie completa de l'espectacle a  Ernest Sesé -Fotografies-

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.