‘ Els Pastorets ‘ de Joan Moreira.

15/01/2020
Interpretat per l'escola municipal de teatre i la colla jove de dolçainers de Tortosa.

L'escola municipal de teatre de Tortosa (EMTT) està de celebració, compleix ja 10 anys des de la seva creació per part de l'ajuntament, al principi va arrencar amb 6 cursos i aproximadament 50 alumnes que durant el transcurs d'aquests anys s'han convertit en mes de 160 alumnes i 24 cursos impartits entre infantil, juvenil, interpretació, teatre musical d'adults i claqué, tot això sota l'atenta batuta de la seva directora Marga Julià al capdavant d'un planter de bons professors i col·laboradors.

En aquest seu desè aniversari es van a programar 10 espectacles fins al proper mes de juny que segons la programació facilitada acaba amb el musical - el rei lleó - interpretat per més de 130 alumnes de l'escola.

Com a primer espectacle ofert en aquest nadal passat, s'ha representat per part de la companyia de l'escola municipal de teatre de Tortosa i la colla jove de dolçainers de Tortosa per segon any consecutiu ' Els Pastorets ' de l'insigne folklorista Joan Moreira.

El text original del 1925 i facilitat per la mateixa família escrit a màquina i amb anotacions a mà del mateix autor, és la base per a l'adaptació i posada en escena de l'obra. La música són cançons tradicionals i populars de les terres de l'ebre de l’època i també peces originals escrites pel mateix autor.

És una versió molt personal dels típics pastorets, un clàssic, en versió ebrenca del naixement de Jesús, amb un puntet més irreverent, no apareixen els dimonis per simbolitzar el paper del mal sinó soldats de la legió romana. La representació és possible gràcies a prop d'una trentena d'intèrprets, que donaran vida a cada un dels personatges del text.

Organització: Escola Municipal de Teatre de Tortosa.                                                                                            
                          Colla Jove de Dolçainers de Tortosa.
Col·laboració: Ajuntament de Tortosa.
Escenari: Teatre Auditori Felip Pedrell de Tortosa.

*Resum fotogràfic: Ernest Sesé 'Les Meues Fotografies'

> Sèrie completa de l'espectacleErnest Sesé -Fotografies-

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.