'Pegàs el Cavall Alat'

24/02/2020
Teatre Infantil amb un gran titella en forma de Cavall amb Ales. Sàndal Produccions.

Seguint amb la seva exitosa programació de ‘Dissabtes de Teatre’, en aquesta ocasió, Ull de teatre grup escènic, Xarxa Ulldecona ens presenta un espectacle infantil en què s'inclou una gran titella articulada que simula un cavall amb ales, a mida real i manipulat per tres actors. Un personatge que causa un gran impacte a l'escenari i que dóna nom a l'espectacle ‘Pegàs, el cavall alat’ de la productora d'arts escèniques Sàndal produccions.

L'espectacle, que és una adaptació teatral partint de la novel·la de Josep Sucarrats, ens proposa un viatge emocional acompanyant a la nena -Aura- (noble i aventurera disposada sempre per fer el bé) a la recerca de la ploma que sanarà el seu avi. La relació entre la protagonista i el cavall alat ens suggereix, com a tema principal, el poder de l'amistat. Cal indicar que la gran estructura tubular de la titella del cavall alat no és el més important en escena ja que el pes de l'obra recau en la bona feina de text dels actors.

Sàndal produccions es crea l'any 2017 de la mà de Josep Sucarrats i Aina Gomis, productora i gestora d'espectacles teatrals propis i per a tercers, abordant també, altres llenguatges artístics com la dansa, el circ o el teatre físic. Per a tot això compta en l'actualitat amb més de vint col·laboradors especialistes en dansa, interpretació, animació 3d, entrenadors de cavalls, enginyers, dramaturgs, etc.

Sinopsi: Aura és una nena d'onze anys, que viu amb els seus pares i el seu avi en un poble desconegut, en un país que no existeix. Una nit somia amb un cavall alat que li dóna una ploma màgica per curar el seu avi, malalt. El viatge comença aquí i, abans de trobar al Pegàs, coneixerà al senyor Milbaker, l'alquimista, i al doctor Rowen, amb els quals aprendrà la importància de reflexionar i de ser curiós. És un viatge a la primera adolescència, una lluita pels ideals i un punt de partida per descobrir de quina matèria estan fets els somnis.

Fitxa artística:
Intèrprets: Iria Corominas, Carla Garcia, Pol Bastida i Josep Sucarrats.
Coreografia: Guillem Cirera.
Escenografia: Wit Puppets Bcn.
So: Aina Gomis.
Il·luminació: Tània Gumbau.
Dramatúrgia i Direcció: Sílvia Navarro.
Producció: Sàndal Produccions.
Escenari: Teatre Orfeó Montsià d'Ulldecona.

*Resum fotogràfic: Ernest Sesé 'Les Meues Fotografies'

> Sèrie completa de l'espectacleErnest Sesé -Fotografies-

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.