‘Arcanum regis – Meraki – L’Artista invisible ‘

31/08/2018
XXIII Festa del Renaixement. Tortosa. L'esplendor d'una ciutat al segle XVI.

De nou a la meva ciutat, Tortosa (capital de la comarca del Baix Ebre), ha arribat aquest mes de juliol la tan esperada Festa del Renaixement, on la ciutat canvia per uns dies la seva habitual rutina estiuenca per esdevenir una ciutat del segle XVI. Les places i carrers del seu casc antic es vesteixen amb les seves millors gales per acollir els innombrables actes que s'hi duen a terme, els seus extensos mercats d'època, els seus campaments que evoquen l'ambientació i la vida quotidiana de l'època, les seves desfilades, el seu ambient musical i els seus espectacles. És, en definitiva, una gran festa de recreació històrica.

En aquesta nova celebració de la festa, he posat l'objectiu de la meva càmera a captar alguns dels 15 espectacles d'aforament limitat que es realitzen en places i edificis emblemàtics de la ciutat, part molt important i elaborada dins de l'extens conjunt d'actes de la festa. Donar des d'aquest el meu blog de fotografia les gràcies a l'organització de la festa per les facilitats que m'han donat per poder accedir als seus espectacles.

 ***ARCANUM REGIS: Un dels edificis emblemàtics de la ciutat es converteix en un passatge del terror, farcit de misteris i sorpreses a cada racó. 'Arcanum Regis' és una experiència per a qui en forma part. Saps com entraràs però tens tan clar si en sortiràs? Només tens una opció endinsa’t en el misteri i descobreix-ho.

Escenari: Palau Episcopal.                                                                                                                                       
Intèrprets: La Companyia.

 ***MERAKI: El coreògraf Roberto Oliván presenta per primera vegada un espectacle a la Festa del Renaixement  amb l'inconfusible segell de l'artista tortosí. 'Meraki' es converteix en un veritable tour de forcé basat en els múltiples plantejaments que les diferents formes d'expressió corporal ofereixen a través de la dansa contemporània i tota la bellesa del circ. Un espectacle que mostra els inicis del circ, remuntant-se als vagabunds o joglars que oferien els seus espectacles al carrer, tot això jugant en clau d'humor.

Escenari: Plaça de l’Absis de la Catedral.                                                                                                                 
Companyia: Roberto Olivan Performance Arts.

***L’ARTISTA INVISIBLE: Al 1559, Sofonisba Anguissola, filla d’un influent noble de Cremona, és cridada per Felip II per formar part del grup de les dames d’Isabel de Valois i, alhora realitzar diferents retrats de la cort. Pintora oblidada del Renaixement, l’obra de Sofonisba va captivar el mateix Michelangelo per la seva habilitat d’expressar les emocions. L’'Artista Invisible' és un espectacle de creació  a partir de la vida i obra d’una gran artista del segle XVI, en què la música de l’època composta per a veu i tecla, acompanya l’expressió de les emocions.

Intèrprets: Inés Reguero. (Pianista)
Ricardo Forner. (Clarinet baix i Flauta)
Mireia Andreu. (Actriu i directora d'escena)  
Cecília Aymí. (Soprano)
Il·luminació i So: Jaume Martínez.
Companyia: Escola d'Arts Escèniques Cecília Aymí.

 

-- Resum fotogràfic: Ernest Sesé 'Les Meues Fotografies'

                                                                                                                                         

***ARCANUM REGIS

                                                                                                                                                       

***MERAKI

                                                                                                                                  
***L'ARTISTA INVISIBLE

-- Sèrie completa dels espectacles a  Ernest Sesé -Fotografies-    

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.