‘Assaig sobre la lucidesa‘

02/12/2017
Adaptació de la novel•la de José Saramago interpretada per la Companyia La Danesa.

En aquesta ocasió m'he desplaçat fins a la ciutat de Tarragona per fotografiar diverses escenes prèvies a l'obra teatral que es desenvoluparia més tard, l'escenari ha estat el del -teatre el magatzem-, un dels múltiples espais de la COT (Cooperativa Obrera de Tarragona) amb més de 100 anys de trajectòria i que ofereix una programació estable professional de teatre, música i dansa tot això sota la gestió i coordinació de la seva directora artística Meritxell Muñoz.

La danesa, és una companyia de teatre contemporani de text fundada el 2011 per Ota Vallès, Jumon Erra i Elena Fortuny, en aquesta la seva tercera producció ens proposen l'adaptació de la novel•la de l'escriptor portuguès i premi nobel de literatura José Saramago ‘assaig sobre la lucidesa‘.

Aquesta adaptació teatral tracta sobre unes eleccions municipals en què el 83% dels electors vota en blanc, l'autor explora les possibilitats de la revolució del vot en blanc i especula sobre la reacció del poder sent una tragèdia contemporània  on el blanc és l'element metafòric unificador. No es donen noms, només càrrecs, el ministre, el secretari, el de defensa, .... ...

Sinopsi: Durant les eleccions municipals d'una ciutat sense nom, la majoria dels seus habitants decideix individualment exercir el seu dret al vot d'una manera inesperada. El govern tem que aquest gest revolucionari, capaç de soscavar els fonaments d'una democràcia degenerada, sigui producte d'una conjura anarquista internacional o de grups extremistes desconeguts. Les clavegueres del poder es posen en marxa: els culpables han de ser eliminats. I si no es troben, s'inventen.

Autor de l'obra original: José Saramago
Autor de l'adaptació: Jumon Erra
Assessoria de traducció: Yannick Garcia
Dramatúrgia: Jumon Erra
                           Elena Fortuny
                           Roger Julià
Direcció escènica: Roger Julià
Ajudantia de direcció: Jumon Erra
Escenografia: Clàudia Vilà
Espai Sonor: Roger Julià
                                Pepino Pascual
Repartiment: Maria Ribera
                   Elena Fortuny
                   Jacob Torres
                   Xavier Frau
                   Carles Martínez
Producció executiva: Companyia La Danesa.
Escenari: Teatre El Magatzem
Resumen fotogràfic Ernest Sesé 'Les Meues Fotografies'

Sèrie completa de l'espectacle a  Ernest Sesé -Fotografies-

 

 

 

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.