'La Nena dels Pardals'

28/10/2018
Teatre per a públic infantil i familiar. Companyia Teatre al Detall.

De nou aquest mes de setembre ha començat la temporada de Dissabtes de Teatre, infantil i familiar, que se celebra a la veïna població d'Ulldecona (comarca del Montsià) i que organitza Ull de teatre grup escènic - Xarxa Ulldecona. Des de l'organització, amb Jaume Coll al capdavant, han seleccionat una sèrie d'espectacles d'alta qualitat per a commemorar la seva ja 15ª temporada.

L'espectacle inaugural ha estat ‘La Nena dels Pardals', de la Companyia teatre Al Detall, que ve avalat pels premis rebuts des de la seva estrena al març del 2017, guanyador del Premi de la Crítica 2017 al millor espectacle per a públic familiar i del premi Enderrock de la Crítica 2018 al millor disc per a públic infantil i familiar, sent aquesta la segona vegada que presenten espectacle al Teatre Orfeó Montsià, seu de les representacions.

Teatre Al Detall és una companyia professional de repertori, amb espectacles per a públic adult i públic infantil, fundada el 2004 per Xavi Idàñez i Txell Botey, tots dos amb diferents premis personals en la seva trajectòria com a actors al llarg dels seus 7 espectacles creats i interpretats.

L'obra és un conte amb una gran càrrega històrica en què destaquen tres aspectes: el seu rerefons ecologista, la injustícia de certes lleis i el respecte als nens. El seu decorat central és una mena d'arxiu amb calaixos plens de papers i historials que serveix de pantalla gegant per a les projeccions que sens dubte tenen un pes específic important ja que donen veu a la imaginació i estan carregades de poesia. La banda sonora en directe a càrrec del grup La tresca i la verdesca, que acompanya la història i a tots els seus personatges.

Sinopsi: Quan el Gran Timoner ordena exterminar els pardals del país perquè es mengen el gra, una nena, Ming Li, decideix portar-li la contrària i seguir les directrius del seu cor. Un espectacle poètic i emocionant sobre els petits herois quotidians, el respecte a la vida i la saviesa innata dels nens. Basat en un fet històric, La Guerra als pardals (1958) de Mao Zedong i inspirat en el conte homònim de Sarah Pennypaker.

Repartiment: Xavi Idàñez y Txell Botey.
Text: Jordi Palet. (inspirat en el conte de Sara Pennypaker )
Música: La Tresca i la Verdesca ( Jordi López, Toni López y ClaudiLlobet )
Direcció i coreografia: Joan Maria Segura Bernadas.
Il·lustracions: Noemí Villamuza.
Tractament digital de les il·lustracions: Jorge Caballero.
Animació de les il·lustracions: Xavi Chamarro.
Escenografia i vestuari: Victor Peralta.
Il·luminació: Yuri Plana.
Producció: Produccions Teatre al detall.
Companyia: Teatre al Detall.
Escenari: Teatre Orfeó Montsià d’Ulldecona.

*Resum fotogràfic: Ernest Sesé 'Les Meues Fotografies'

Sèrie completa de l'espectacle a  Ernest Sesé -Fotografies-

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.