'La Passió d'Ulldecona'

18/04/2017
Espectacle teatral de la vida i passió de Jesús. Patronat de la Passió d'Ulldecona.

Des de fa més de 60 anys (neix el 1955) es representa a la ciutat d'Ulldecona (comarca del Montsià - Catalunya) durant les celebracions de ‘Setmana Santa’ l'espectacle de la vida i la passió de Jesús, consolidat com l'espectacle teatral de referència d'aquestes comarques. Basat en els textos dels evangelis de Sant Mateu, ‘La Passió d'Ulldecona’ es representa en dos actes i s'ha convertit en una de les escenificacions d'aquest tipus més importants de Catalunya, juntament amb les passions de Cervera, Olesa de Montserrat i Esparreguera.

Aquest espectacle és possible gràcies a l'esforç del Patronat de la Passió d'Ulldecona, entitat cultural formada per més de cent vuitanta persones, cita anual en què la seva gent i els actors, la major part d'ells amateurs i vinculats al poble, col·laboren -directa o indirectament- en l'escenificació del drama sacre de la Passió.

Aquesta tradicional representació té la particularitat de fer-se en dues versions: una en castellà segons el text de Josep Maria Junyent i Quintana des de l'any 1964, i una altra en català segons el de Jaume Vidal i Alcover des de l'any 1993. L'any 2014 es va estrenar la nova versió en llengua catalana del dramaturg Ignasi Roda Fàbregas, després de fer un redactat del text evangèlic més actual a partir de l'obra original de Junyent i Quintana. Sent en l'any 2016 quan s'arriba a la unificació escènica, estructural, literària i dramàtica de les dues versions.

Reconeixements: Placa de Plata al Mèrit Turístic, Diploma Turístic de Catalunya 1994, Obra declarada d'Interès Turístic Nacional, Patrimoni Cultural Immaterial de Catalunya i Andorra.

Direcció escènica: Josi Ganzenmüller Roig.
Organitza: Patronat de la Passió d'Ulldecona.
Escenari: Teatre Orfeó Montsià d'Ulldecona.
Resum fotogràfic: Ernest Sesé 'Les Meues Fotografies'

Sèrie completa de l'espectacle a  Ernest Sesé -Fotografies-

 

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.