‘La sorpresa del tortell‘

29/12/2017
Monòleg tragicòmic interpretat per l'actriu Assun Planas.

De nou a la ciutat de Tarragona per fotografiar diverses escenes prèvies a l'obra teatral que es desenvoluparia més tard, l'escenari ha estat el del -Teatre El Magatzem-, un dels múltiples espais de la COT (Cooperativa Obrera de Tarragona) i que dins la seva programació estable professional de teatre sota la gestió i coordinació de la seva directora artística Meritxell Muñoz, ens ha ofert en aquesta ocasió ‘LA SORPRESA DEL TORTELL’.

Aquesta obra teatral que parteix d'una original peça curta escrita per Elvira Lindo i desenvolupada per Paco Mir (El Tricicle) acaba convertint-se en un monòleg tragicòmic d'una hora de durada magníficament interpretat per l'actriu Assun Planas donant vida al personatge de Corina, una ex missionera que seu a reflexionar sobre la seva vida per intentar entendre en quin moment va començar a equivocar-se, recordant els últims Nadals.

Estem, per tant, davant d'un treball actoral.

Assun Planas, actriu mallorquina que té una llarga trajectòria professional (actriu de teatre, directora, professora d'interpretació i comèdia de l'art, cinema, televisió) ha format part de la companyia nacional de teatre clàssic a Madrid, del teatre nacional de Catalunya, de companyies tan emblemàtiques com "els joglars", al capdavant d’Albert Boadella, de l'tag de Venecià al capdavant de Carlo Bosó, ha treballat sota la direcció de Paco Mir del tricicle, i d’Eduard Fernàndez.  En la seva faceta de directora compta amb la direcció de diverses obres, entre elles el col•loqui dels gossos, de Miguel de Cervantes. Entre els seus últims treballs com a actriu destaca en el paper de Glòria en la exitosa  sèrie Merlí de tv3.

Sinopsi: Corina, la protagonista d'aquest monòleg, abandona els hàbits després de quinze anys de vida missionera a Guinea per casar-se amb un càmera de televisió. Després crea un alberg per a gent sense sostre i finalment acaba intimant amb un indigent alcoholitzat, ara reflexiona sobre la seva trajectòria rememorant els tres últims Nadals amb la família.

Autora de l'obra: Elvira Lindo.
Dramatúrgia: Paco Mir. (El Tricicle)
Direcció: Rafael Lladó.
Interpretació:  Assun Planas.
Escenari: Teatre El Magatzem
Resum fotogràfic Ernest Sesé 'Les Meues Fotografies'

 

Sèrie completa de l'espectacle a  Ernest Sesé -Fotografies-

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.