‘La Ventafocs, el musical amb ritme dels 50’

28/05/2018
Espectacle musical familiar a ritme de Rock and Roll. Companyia La Roda Produccions.

Com a tancament i balanç de la programació de la 14ª temporada de 'Dissabtes de teatre', en què s'han representat deu espectacles (setembre / maig), alguns d'ells premiats en fires, festivals i mostres i que segons dades de l'organització - Ull de teatre Grup escènic, Xarxa Ulldecona - s'ha assolit una mitjana de gairebé el 80% d'ocupació, ens sorprenen de nou amb un espectacle musical familiar, ‘La Ventafocs, el musical amb ritme dels 50’, interpretat per La Roda Produccions en el seu ja conegut Teatre Orfeó Montsià de la ciutat d'Ulldecona.

Una versió fresca, enginyosa i divertida d'aquest clàssic conte, ambientada en els anys 50, una adaptació de la història en un institut nord-americà a ritme de rock and roll.

La Roda Produccions és una productora teatral que va ser creada l'any 2002 a Gavà, sota la direcció de Dani Cherta, amb uns objectius clars: crear espectacles de gran qualitat per a públic familiar. En aquests anys, han realitzat més de deu espectacles, tots ells s'han pogut veure per Catalunya i han estat també de gira per Espanya.

Resum de l'obra: dotze de la nit, la Ventafocs perd la sabata que la fada madrina li ha proporcionat per anar al ball de màscares de l'últim curs. Sam, el catcher de l'equip de beisbol de l'institut, coneix una noia misteriosa de la qual queda bojament enamorat. Netejar, rentar i cuinar són les tasques imposades per l'autoritària madrastra que menysprea la voluntat que té la nostra heroïna de voler prosperar. Els protagonistes de la nostra història s'adonen que hi ha un objectiu que els uneix: aconseguir la beca d'estudis musicals de la universitat de Julliard. Sam mourà cel i terra per retrobar-se amb la noia, aconseguir la beca i viatjar junts per fer realitat els seus somnis.

Robert és el fil conductor d'aquesta història. Des de la RKLM, la ràdio on treballa, ens informarà d'alguns dels esdeveniments històrics més rellevants de la dècada dels 50.
A ritme frenètic de rock coneixerem fites importants com:
- 1951: Apareix la televisió en color.
- 1952: L'actor Gene Kelly triomfa amb la pel•lícula musical ‘Cantant sota la pluja’
- 1956: El rei del rock, Elvis Presley, registra el hit musical ‘Love me tender’
- 1957: La gossa Laika viatja fins a l'espai a bord del satèl•lit artificial Sputnik 2.

Text i Direcció: Dani Cherta.
Música y Lletra: Keco Pujol.
Escenografia: Ximo Díaz.
Vestuari: Antonio Harillo.
Coreografies: Silvia López.
Il•luminació i Audiovisual: Ramsés Moraleda.
Ajudant de Direcció: Brugués Faura.
Assessorament Tècnic: Javier Sevilla.

Companyia: La Roda Produccions.
Escenari: Teatre Orfeó Montsià d’Ulldecona.

Resum fotogràfic:  Ernest Sesé 'Les Meues Fotografies'

Sèrie completa de l'espectacle a  Ernest Sesé -Fotografies-

 

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.