' Les passions de la menestrala '

15/06/2017
Estrena d'obra teatral en el marc de la fira Litterarum.

En la X edició de ‘Litterarum’, fira d'espectacles literaris creats partint de qualsevol disciplina artística que tinguin la literatura escrita originàriament en llengua catalana com a eix central i que se celebra des dels seus inicis a la població de Móra d'Ebre, capital de la comarca de la Ribera d'Ebre (Tarragona), i amb l'eslògan de -la literatura que és veu puja a escena- es va efectuar l'estrena de l'obra teatral                ’Les passions de la menestrala’.

Obra teatral basada en la novel•la del mateix nom de l'escriptora Francesca Aliern, escrita l'any 2014 i que el dramaturg Valer Gisbert ha adaptat per a la seva recreació teatral.

És una història d'abans amb elements d'ara, que fa passar a l'espectador del somriure al plor a través dels conflictes i els sentiments més íntims dels seus protagonistes, on molta gent veurà reflectida la vida de les àvies o besàvies.

Resum de l'obra:  Ens narra la història d'una de les moltes dones com la Joana, avançada al seu temps, que va saber conduir la seva vida sense els complexos i les limitacions propis de l'època que li va tocar viure. Se situa a la fi del segle XIX i principis del XX en una societat fortament marcada per les diferències socials i dominada per homes, la menestrala aconsegueix encapçalar un gran patrimoni i, per damunt de tot, viure la vida apassionadament. Una història arrelada a la terra, amb forts ressons de riu i carregada d'ingredients que et transporten a l'essència de la vida. Passió per la terra, passió per la cultura, passió per la família i passió per l'amor.

Autora de la novel•la: Francesca Aliern.
Adaptació teatral: Valer Gisbert.
Tècnic del teatre: Ferran Roca.
So i il•luminació: José Carlos Pons.
Actrius: Alba Figueroa.
               Marta Viladrich.
               Cinta Villamon.
               Meritxell Sabaté.
Escenari: La Llanterna Teatre.
Resum fotogràfic: Ernest Sesé 'Les Meues Fotografies'

Autora, direcció i actrius de l'obra.

Sèrie completa de l'obra a  Ernest Sesé -Fotografies-

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.