‘NUMEN – Somni de l’Ebre‘

12/02/2019
Espectacle sobre una cultura ebrenca de premi. Teatre Auditori Felip Pedrell

Per primera vegada a la meva ciutat, Tortosa, s'ha organitzat un acte que serveix d'homenatge a les més de vuitanta persones i entitats culturals de les Terres de l'Ebre, Baix Maestrat i el Priorat, que han rebut un premi o bé un reconeixement durant el transcurs de l'any 2018, en camps molt diversos com la literatura, la fotografia, la pintura, la comunicació, el cinema o la música, entre d'altres. L'objectiu ha estat posar en valor la quantitat i la qualitat de talent de la gent que treballa per la cultura en el nostre territori. Com bé diu el seu eslògan: Espectacle sobre una cultura ebrenca de premi.

Es tracta d'un espectacle impulsat pel col·lectiu- diLLUMS d'arts al forn- amb Ricardo Gascon al capdavant que va ser homenatjat pels seus companys i va rebre una il·lustració de l'artista visual Ignasi Blanch, organitzat conjuntament amb l'ajuntament de Tortosa i Òmnium cultural de les Terres de l'Ebre, comptant també amb la col·laboració dels serveis territorials de cultura de la Generalitat, el campus de la URV a Tortosa, l'Escola municipal de teatre i el Forn de la Canonja.

L'acte no té format de gala o de lliurament de premis com així el coneixem, sinó que consisteix en la representació de l'espectacle 'NUMEN - Somni de l'Ebre' dissenyat pel dramaturg Valer Gisbert, on combina teatre, música, poesia, imatge, dansa, ... Amb una escenografia sòbria a la qual ja ens té acostumats, una il·luminació colorista canviant, l'ús de projeccions audiovisuals, la música en directe i uns textos molt elaborats aconsegueix una interpretació multidisciplinar molt suggerent.

Sinopsi: Numen és una deïtat pagana, una primitiva forma d'art que habita en la natura i atia el foc de les emocions humanes. Numen és la musa de qualsevol disciplina, la mateixa que converteix els somnis en realitat i obre canals de llum i inspiració en les persones. Ara Numen dorm en el fons de l'Ebre, i només despertarà una vegada per desvetllar en nosaltres somnis d'art i així poder partir cap a altres contrades; el gest, el cant, la música, el teatre, les imatges, les llums, les ombres i totes les emocions també hi seran presents.

Repartiment:
Marta Viladrich (dansa i teatre)
Enric Panisello (música i cant)
Mª Cinta Villamón (teatre i cant)
Alba Figueroa (teatre i cant)
Montserrat Hernández (rapsòdia i teatre)
Octavi Pla (teatre i cant)
Noel Luna (música i cant)
Ismael Villamón (teatre)
Meritxell Sabaté (teatre i rapsòdia)
Júlia Redo (teatre)

Col•laboracions:
Lo Planter, escola de ball, cant i música tradicional.
Alumnes de l'Escola municipal de teatre de Tortosa.

So i llum: Mundoluz.
Dissenyo gràfic: Biloqui, estudi creatiu.
Idea artística, guió i direcció: Valer Gisbert.
Escenari: Teatre Auditori Felip Pedrell de Tortosa.

*Resum fotogràfic: Ernest Sesé 'Les Meues Fotografies'

Sèrie completa de l'espectacleErnest Sesé -Fotografies-

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.