‘Vestigis 2.0 ‘ - Foradada Corbera -

28/06/2018
Obra Teatral representada a l'Església del Poble Vell de Corbera. Companyia Valer Gisbert.

A la capital de la comarca de la Ribera d'Ebre, Móra d'Ebre, s'ha celebrat un any més Litterarum (11ª edició de la fira d'espectacles literaris de Catalunya) impulsada pel seu ajuntament i la Institució de les Lletres Catalanes, l'arrel de la qual és la seva 15ª Fira del llibre de temàtica ebrenca, que se celebren simultàniament.

Com a prèvia de Litterarum i amb ocasió de la celebració enguany del 80è aniversari de la Batalla de l'Ebre, que serà la protagonista, s'ha programat la representació de l'obra de teatre ‘Vestigis 2.0’ - Foradada Corbera -  de la companyia catalana Valer Gisbert, i s'ha representat a l'església del Poble Vell de Corbera d'Ebre - un dels pobles més castigats durant la Guerra Civil. Aquest emplaçament de l'obra fora de la capital de la comarca ha estat possible gràcies a una col·laboració molt interessant entre l'organització de Litterarum i l'entitat cultural Associació del Poble Vell de Corbera d'Ebre.

El dramaturg Valer Gisbert torna a recórrer al llibre - '115 dies a l’Ebre' - d'Assumpta Montellà per presentar la seva nova creació que l'ha dividit en dues parts, la segona d'elles – Passarel·les sobre l’Ebre - se celebrarà una setmana més tard a la seu de Litterarum enfront dels molls del riu Ebre.

Amb una escenografia sòbria dins d’una arquitectura emblemàtica per al territori, uns elements simbòlics com a part dominant de l'escena, la música de guitarra en directe que acompanya amb el seu dramatisme al personatge i una magnífica actuació actoral fan gairebé impossible perdre’s el desenllaç de la seva segona part.

Resum: L'Aurora necessita trobar els capítols extraviats de la seva història personal, una narració que va directament lligada als 115 dies de la Batalla de l'Ebre. L'església de Sant Pere del Poble Vell de Corbera guarda entre les seves runes els secrets dels seus orígens. Aurora va acompanyada per Manel, un supervivent d'aquells mals dies; i quan la veu del testimoni ressona novament pel temple, els records revifen... i amb ells també ho fan vestigis de carn i os.

Idea, Guió i Direcció: Valer Gisbert
Repartiment:
Llibertat: Alba Figueroa
Aurora: Montserrat Hernández
Manel: Francisco de Pedro
Teresa: Mª Cinta Villamón
Reis: Marta Viladrich
Pere: Valer Gisbert
Maria: Júlia Redó
Jaume/músic: Enric Panisello
Il•luminació i So: Pere Blanch. (Litterarum)
Tècnics: Isidre, José Carlos Pons y Xavi Valldepérez.
Escenari:  Església del Poble Vell de Corbera d'Ebre.

Resum fotogràfic:  Ernest Sesé 'Les Meues Fotografies'

 

Sèrie completa de l'espectacle a  Ernest Sesé -Fotografies-

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.