,
21/12/2015
Viatges i aigua

20D i 'El juego de la Oca'

 

  • Per una banda, hem anat a parar a un 'Pont' -anomenat independència- i s’ha de recular/avançar unes quantes caselles fins a l'altre 'Pont' -anomenat referèndum (que, per cert, mai no ha dixat de ser present i que ja vorem com se fa -si es fa- amb estes majories al Congrés i el Senat). Un petit bucle. Catalunya fa un gir social i a l'esquerra i l'independentisme està en auge. Un i altre es necessiten. Casella 'De puente a puente y tiro porque me lleva la corriente'.
     
  • Per altra banda, si este diumenge dia 27 la CUP permet formar nou govern a Catalunya i es desencallen les negociacions, la ressolució d’independència del Parlament tirarà endavant. Això és com caure directament a l’Oca i avançar caselles. Casella 'De Oca a Oca y tiro porque me toca'
     
  • Podem té més vots als Països Catalans, Euskadi i Galícia que a la resta d’Espanya. Ho hauran entés, tat? Casella 'Plurinacional' (creada per a l'ocasió)
     
  • Lo candidat de Democràcia i Llibertat a la demarcació, Ferran Bel, perd a la ciutat on és alcalde, Tortosa. Se’n va al Congrés: permetrà el relleu a l’ajuntament o continuarà acumulant càrrecs i sous? Casella de 'La Posada' (no perquè perda dos torns sinó perquè s'hi deu estar còmode a la casa del poder).
     
  • A Catalunya, lo PP i Ciudadanos són les forces menys votades. Orgull de país. Obvio Unió. A Duran se li ha acabat això de viure al Palace a costelles nostres. Casella 'La Calavera'  (i val a dir: el menys votat aquí -a Catalunya- de 6 partits, és el més votat allà, a Espanya).
     
  • Lo PP i Ciudadanos sumen 163. Lo PSOE – Podemos –IU sumen 161. Ànims a tots, ara que vos tocarà pactar i negociar potser no criticareu tant lo diàleg i els governs en coalició de Catalunya que hi ha hagut i que ara també costaran de crear. L'aritmètica dixa dos països una mica ingovernables. Casella 'El laberinto'.
     
  • Lo meu poble no només està a la cantonada d’un mapa sinó que a més és lila. En Comú-Podem guanya les eleccions a Tortosa, seguida d’ERC, que al meu entendre hauria de fer-ne una lectura també municipal. Feliç, especialment pel diputat electe Fèlix Ballesteros i els amics de debò que hi tinc dins d’esta coalició de, majoritàriament, bona gent. Casella 'Los dados' (per n'allò de multiplicar els resultats: 'De dado a dado y tiro porque me ha tocado')
     
  • És lamentable que a Espanya encara hage guanyat el PP, per molts vots que perda. No vull formar part d’un país així on guanyen los corruptes i feixistes que haurien d'estar jubilats o a la presó. Casella 'El Calabozo'
     
  • Lo PP ha guanyat només a tres municipis a Catalunya, dos són de la Terra Alta: Corbera i Caseres. Què deu passar per allà dalt? Casella 'El Pozo'
     
  • Dixeu-me que visite un momentet els veïns de l’Aragó. Allí, Podemos aconseguix dos diputats. Per Saragossa, Pedro Arrojo: l’amic, lo científic, lo defensor del riu. Una gran veu a Madrid. Per Huesca, Jorge Luis: lo company, lo que està imputat, però no per corrupció no, sinó per defensar la terra i asseure’s a terra a Artieda davant la polícia per evitar l’expropiació de terres als afectats per l’embassament de Yesa. És un dels #8deYesa. Enhorabona als dos. No hi ha casella equivalent, però me l'invento: La del riu.
     
  • Ah! i no oblidem que el joc de 'La Oca' té 63 caselles: justet los vots que necessita Artur Mas per ser investit president. Casella Final: s'hi ha d'arribar amb la suma exacta, sinó es retrocedixen tantes caselles com punts sobren. 
*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Montse Castellà és cantautora i va néixer a Tortosa el 1976. Lo paisatge, la terra, los rius, la justícia i els sentiments marquen la seua música. Carpe Diem i la bondat és revolucionària, són dos dels seus lemes.

15/11/2017
Imagineu-vos que aneu en lo cotxe i us equivoqueu de camí.
10/11/2017
El Gobierno de España, per la presió internacional cada vegada amb més veus crítiques i si intuix que el 17N l’ordre d’extradició per al President Puigdemont i els quatre consellers pot ser rebutjada per la justícia belga, podria ser que mogués fi
09/11/2017
Avui s'ha inaugurat una exposició al Palau Robert de Barcelona en la què hi participo '(R)evolució de les dones en la música'. Vo'n faria un resum bonic però no en tinc ganes.
05/11/2017
Este migdia, veient en directe la roda de premsa del portaveu de la Fiscalia belga, Gilles Dejemeppe, m’ha donat la sensació de que estem tots una mica, ni que sigue només una mica, sota el Síndrome d’Estocolm.
02/11/2017
Tot mos sembla, avui, irrellevant, aquell problema que fins ara era insalvable, la petita discusió familiar, lo mal de cap, aquella preocupació laboral… Són hores greus i natros hem de ser més aguts. Més forts.
31/10/2017
Brussel·les: quinta compareixença en un mes
29/10/2017
1. Si els partits independentistes accepten participar en unes eleccions autonòmiques seria com acceptar que no reconeixen la República proclamada?