20D i 'El juego de la Oca'

21/12/2015

 

 • Per una banda, hem anat a parar a un 'Pont' -anomenat independència- i s’ha de recular/avançar unes quantes caselles fins a l'altre 'Pont' -anomenat referèndum (que, per cert, mai no ha dixat de ser present i que ja vorem com se fa -si es fa- amb estes majories al Congrés i el Senat). Un petit bucle. Catalunya fa un gir social i a l'esquerra i l'independentisme està en auge. Un i altre es necessiten. Casella 'De puente a puente y tiro porque me lleva la corriente'.
   
 • Per altra banda, si este diumenge dia 27 la CUP permet formar nou govern a Catalunya i es desencallen les negociacions, la ressolució d’independència del Parlament tirarà endavant. Això és com caure directament a l’Oca i avançar caselles. Casella 'De Oca a Oca y tiro porque me toca'
   
 • Podem té més vots als Països Catalans, Euskadi i Galícia que a la resta d’Espanya. Ho hauran entés, tat? Casella 'Plurinacional' (creada per a l'ocasió)
   
 • Lo candidat de Democràcia i Llibertat a la demarcació, Ferran Bel, perd a la ciutat on és alcalde, Tortosa. Se’n va al Congrés: permetrà el relleu a l’ajuntament o continuarà acumulant càrrecs i sous? Casella de 'La Posada' (no perquè perda dos torns sinó perquè s'hi deu estar còmode a la casa del poder).
   
 • A Catalunya, lo PP i Ciudadanos són les forces menys votades. Orgull de país. Obvio Unió. A Duran se li ha acabat això de viure al Palace a costelles nostres. Casella 'La Calavera'  (i val a dir: el menys votat aquí -a Catalunya- de 6 partits, és el més votat allà, a Espanya).
   
 • Lo PP i Ciudadanos sumen 163. Lo PSOE – Podemos –IU sumen 161. Ànims a tots, ara que vos tocarà pactar i negociar potser no criticareu tant lo diàleg i els governs en coalició de Catalunya que hi ha hagut i que ara també costaran de crear. L'aritmètica dixa dos països una mica ingovernables. Casella 'El laberinto'.
   
 • Lo meu poble no només està a la cantonada d’un mapa sinó que a més és lila. En Comú-Podem guanya les eleccions a Tortosa, seguida d’ERC, que al meu entendre hauria de fer-ne una lectura també municipal. Feliç, especialment pel diputat electe Fèlix Ballesteros i els amics de debò que hi tinc dins d’esta coalició de, majoritàriament, bona gent. Casella 'Los dados' (per n'allò de multiplicar els resultats: 'De dado a dado y tiro porque me ha tocado')
   
 • És lamentable que a Espanya encara hage guanyat el PP, per molts vots que perda. No vull formar part d’un país així on guanyen los corruptes i feixistes que haurien d'estar jubilats o a la presó. Casella 'El Calabozo'
   
 • Lo PP ha guanyat només a tres municipis a Catalunya, dos són de la Terra Alta: Corbera i Caseres. Què deu passar per allà dalt? Casella 'El Pozo'
   
 • Dixeu-me que visite un momentet els veïns de l’Aragó. Allí, Podemos aconseguix dos diputats. Per Saragossa, Pedro Arrojo: l’amic, lo científic, lo defensor del riu. Una gran veu a Madrid. Per Huesca, Jorge Luis: lo company, lo que està imputat, però no per corrupció no, sinó per defensar la terra i asseure’s a terra a Artieda davant la polícia per evitar l’expropiació de terres als afectats per l’embassament de Yesa. És un dels #8deYesa. Enhorabona als dos. No hi ha casella equivalent, però me l'invento: La del riu.
   
 • Ah! i no oblidem que el joc de 'La Oca' té 63 caselles: justet los vots que necessita Artur Mas per ser investit president. Casella Final: s'hi ha d'arribar amb la suma exacta, sinó es retrocedixen tantes caselles com punts sobren. 
*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.