Olives

Foto: 

Cedida
L'oli d'oliva, el gran tresor mediterrani

Els 5 imperdibles de la festa Olea Europaea (Cancel·lat)

El proper dissabte 2 de desembre al Museu Natural de les Oliveres Mil·lenàries de l'Arion d'Ulldecona
Surtdecasa Ebre
,
27/11/2017
Entorn
Al món hi ha només 17 espècies d'arbres que poden viure més de 1000 anys. Diverses grans oliveres de la península Ibèrica i d'altres zones de la Conca del Mediterrani es coneixen popularment com a oliveres mil·lenàries. D'algunes d'aquestes oliveres s'ha fet una estimació de la seva edat suposant que tenen de 2000 a 2500 anys. Us imagineu totes les coses que podrien haver viscut les oliveres si tinguessin consciència? Civilitzacions diferents, canvis de paisatge, canvis de temperatura... Tenint en compte tot aquest patrimoni immaterial que s'ha desenvolupat al voltant de la seva figura vegetal, arriba la quarta Festa Olea Europaea que es celebrarà el proper dissabte 2 de desembre al Museu Natural de les Oliveres Mil·lenàries de l'Arion, a Ulldecona. Una festa popular amb una alta càrrega de simbolisme que tindrà lloc en un dels paisatges culturals més autèntics i singulars de tota la mediterrània, on encara es conserven oliveres mil·lenàries. No hi ha millor manera de fer una immersió a la cultura de l'oli. Us destaquem 5 dels atractius de passar el dia entre oliveres.

1. Adaptació teatral de Romeo i Julieta al món de les olives
'Arbequines i fargues' ´és el títol de l'obra teatral que es representarà a la finca de l'Arión. Enmig d'oliveres es podrà gaudir d'aquesta representació amb text de Carles Roig i música composta per Fernando Guarch. Hi participaran alumnes i professors de l'Escola de Música d'Ulldecona.

2. Coneixes el poder de l'oli d'oliva mesclat amb el cànnabis?
Un dels atractius d'aquesta jornada són els tallers, on diferents artesans i experimentadors ens mostraran les alquímies que han fet amb oli. Alguns per fer cosmètica, altres per fer crear ungüents amb propietats curatives. Si sou curiosos, us sorprendrà la combinació de dos elements de la natura molt potents, l'oli i el cànnabis. No us descobrim més detalls, veniu a descobrir-ho!

3. Combinacions ancestrals i Estrelles Michelin
L'oli és un element essencial en la nostra cuina. La gastronomia ebrenca ha jugat a solidificar-lo, aromatitzar-lo, i, sobretot, fer-lo servir com a base per gairebé totes les creacions dels xefs. Durant el matí hi haurà un tast d'olimel i també una degustació de textures amb olis varietals a càrrec del restaurant l'Antic Molí d'Ulldecona.

4. Dinar tradicional de pagès
El dinar en plena finca és del tot recomanable, ja que l'àpat compta amb plats tradicionals i les postres s'elaboren en el mateix lloc. Una manera única de gaudir de la germanor ancestral dels plegadors d'olives.

5. Visita a un molí real
A la tarda, la jornada acabarà amb una visita al Molí de la Creu de la Galera, on podrem veure en directe el procés d'obtenció de l'oli. Amb les olives recollides al matí en el taller de collir olives, cada participant podrà obtenir una ampolla d'oli del raig.

  • imatge de control 1per1
A

També et pot interessar