Surtdecasa Ebre
,
30/01/2018
Espectacles

La Ràpita s'inventa un carnet cultural

Aquesta eina coincideix amb l'augment de l'oferta cultural del municipi
Carnet cultural

Foto: 

Cedida
Carnet cultural de La Ràpita
"La cultura ha de ser l'eina per estimular el sentit crític de la gent, per moure'ls a experimentar i no deixar-se seduir pel que opina la resta. Ser ric en cultura, ens fa més tolerants, més respectuosos, més justos... I crec que la cultura ens apropa a tots aquests valors", diu la regidora de cultura de La Ràpita, Èrika Ferraté, que fa pocs dies presentava el carnet cultural, una de les iniciatives més innovadores de la temporada a les Terres de l'Ebre. Tot i que està destinada principalment al públic rapitenc, també vol apropar les iniciatives culturals del municipi a tot el territori. Aquest carnet cultural, amb un preu anual de 25 euros, permetrà accedir a una sèrie de descomptes en totes les activitats culturals. També donarà dret a un seguit d'obsequis, com són dues entrades per a un espectacle de l'auditori, dues entrades al Museu de la Mar de l'Ebre, dos tiquets per a la ruta teatralitzada que es realitza a l'estiu i el llibre del Premi de Narrativa Sebastià Juan Arbó de l'any vigent. Aquests obsequis ja estan valorats amb el preu que costa el carnet. Us destaquem algunes de les propostes culturals que engloba aquest servei.

- La reinterpretació de la vida al mar
L'accés al Museu de La Mar de l'Ebre és un dels beneficis d'aquest carnet. La nova temporada s'ha encetat aquest mateix cap de setmana, amb la inauguració de l'exposició 'Lo tros', d'Andrei Moldovan.

- Augmenta la programació teatral
"De fet, aquest carnet estava orientat a ser un carnet teatral, tot i que després es va decidir ampliar a tota l'oferta cultural del municipi", assegura Ferraté. El teatre a l'Auditori Sixto Mir acollirà a partir d'ara cinc funcions més després d'aquest cap de setmana: els espectacles familiars 'Superbleda' i 'Més que màgia', el musical 'Per si no ens tornem a veure', l'adaptació que ha fet la companyia Mea Culpa del clàssic 'La plaça del diamant' i l'estrena del nou espectacle del grup local Xip Xap, que per commemorar el Dia Mundial del Teatre, portarà a escena l'obra 'No som ningú'.

- Noves propostes musicals entre la tradició i la modernitat
L'Auditori Sixto Mir també acollirà els concerts de primavera de la banda de l'Agrupació Musical Rapitenca i l'Orfeó Pau Casals, la celebració del Dia Mundial de la Dansa a càrrec de JasDansa, un concert de l'Orquestra Simfònica de les Terres de l'Ebre i una sessió molt especial de música a càrrec del col·lectiu Petit Comitè.

- Cicle de cinema Gaudí
El cinema català més actual estarà representat per la projecció de 'La llamada' i 'La pell freda', mentre que l'entitat local CineClub La Ràpita seguirà oferint una cuidada selecció de títols de gran qualitat cinematogràfica, entre els quals 'La canción del mar', 'The invitation' o l'aclamat documental 'Muchos hijos, un mono y un castillo'.

- Lletres a la Biblioteca
La biblioteca Sebastià Juan Arbó acollirà diferents activitats literàries, com els actes al voltant del Dia Mundial de la Poesia el 21 de març i les presentacions dels llibres de Josep Pitarch -Premi Sebastià Juan Arbó 201-, de Noèlia Borràs i el recull 'Versos contra la violència' a l'Esglèsia Nova el 2 de febrer.
 

Més informació: 

També et pot interessar