Deltebre Dansa - Sharon Fridman

Foto: 

Gerardo Sanz
Espectacle 'Mind a gap', de la Cia. Anton Lachky

Els 10 imperdibles del Deltebre Dansa

Deltebre acull el Festival Internacional de Dansa de Roberto Oliván del 14 al 27 de juliol
Surtdecasa Ebre
,
09/07/2014
Espectacles
Enguany el Deltebre Dansa compleix 10 anys. Des de la primera edició, l'any 2004, les jornades de treball pedagògic s'han conjugat amb propostes escèniques d'alt nivell, arribant-se a consolidar en els últims anys com un festival referent mundial de la dansa. Enguany, l'organització, sota la batuta del ballarí Roberto Oliván, ha programat espectacles de dansa, circ i música durant dues setmanes en una gran carpa de circ instal·lada a Deltebre.

Aquesta suculenta agenda d'espectacles s'alterna amb tallers d'iniciació a la dansa contemporània, dansa en família o danses de Bollywood oberts a la ciutadania. Des de Surtdecasa.cat us hem volgut fer una selecció d'aquelles propostes que no us podeu perdre si rondeu pel sud. No assistir al Deltebre Dansa és gairebé pecat!

1. L'essència femenina a 'Rootlessroot'
RootlessrootA Linda Kapetanea, graduada per l'Escola de Dansa de l'Estat grec a Atenes, li interessa treballar en la recerca de personatges femenins forts. Expressar les imatges arquetípiques d'una dona, lluny de la impotència racial, premeditada i conceptual. Més enllà del que sé i del que puc saber. Cap a la memòria de l'ànima, dins de l'anomenat 'art baix'. Sensualitat, plaer, decadència, caos, erotisme... I, sobretot, la pèrdua de la bellesa en l'acció física. Destruïda per amor i inseguretat. Com Fedra, Medea i Pasífae, poderoses figures clàssiques. Fortes i violentes com una guerrera antiga. Prenc una decisió, formo una vida. La meva existència meva. L'única certesa és el moviment.
On: Carpa Deltebre Dansa
Quan: Dimarts 15 de juliol a les 22:30h 
 


2. Pepa Plana presenta 'Giulietta'
Pepa PlanaAcaben de fer fora a la Pepa d’una gran producció teatral per representar “Romeo i Julieta”, d’en Shakespeare, on ella hi feia el paper de protagonista. Què pot passar quan, tot i amb això, ella s’entesta a seguir endavant i fer l’obra de totes totes? Ben mirat, no necessita ningú més, no? O potser sí. L'espectacle va ser guardonat amb el Premi ARC 2004 en la categoria de circ. Com molts ja sabeu, Pepa Plana, actriu i pallassa catalana, és un referent nacional en el gènere per la qualitat dels seus espectacles i per la seva contribució en la visualització de les pallasses, destacant com una de les figures europees.
On: Carpa Deltebre Dansa
Quan: Dilluns 14 de juliol a les 22h 


 


3. 'Imaga', un espectacle d'Ingrid Esperanza i Melissa Scioscia
ImagaAquesta peça forma part del procés d'investigació de la tècnica de suspensió capil·lar. Passant límits establerts i creant noves imatges en aquesta disciplina antiga i, en certa manera, oblidada o per a molts mai abans vista. La premissa d'aquestes dues creadores i performers és la feina de duo i confiança que s'estableix entre elles. Connectades per una corda, elles juguen, es diverteixen i permeten a la imaginació volar i a les emocions emergir. Mitjançant manipulacions i jocs de contrapès estableixen els seus codis i rols, troben l'equilibri i la suspensió.
On: Carpa Deltebre Dansa
Quan: Dimecres 16 de juliol a les 22.30h
 

4. 'Mind a gap' de la companyia d'Anton Lachky
Mind a gapEn la primera producció independent d'Anton Lachky, "Mind a gap", cadascun dels 5 ballarins ha creat un personatge de dibuixos animats que viu a Tonoland. Aquests personatges són difícils de reconèixer perquè no estan basats en figures reals de dibuixos animats. Cadascú segueix el seu propi guió en aquest món de fantasia i fades on viuen la seva història. Tots ells conflueixen en un conte del que cap d'ells en sap la història. Es mouen al llarg de la imperfecció que dóna aquest nova i torçada història, i es perden en l'aventura que van descobrint al llarg del camí. "Mind a gap" es desenvolupa al voltant de la fisicalitat dels artistes i la seva capacitat per crear un personatge únic.
On: Carpa Deltebre Dansa
Quan: Dissabte 19 de juliol a les 22h
 

5. La Creació del Deltebre Dansa 2014 (Roberto Magro & Leo Valere-Lachky)
Leo Valère-LachkyT'imagines un dia sense color? Pots imaginar la naturalesa sense color? Pots imaginar la societat amb un sol color? T'imagines algú escollint els colors per tu? "Rainbow" és una creació que parteix del desig d'estudiar els colors com expressió dels sentiments, un desig de combinar i compartir colors per desenvolupar el món que viu en la teva imaginació. Dansa, circ, teatre, vídeo i connexió entre el poble de Deltebre, els alumnes del taller i la naturalesa. Increïble!
On: Carpa Deltebre Dansa
Quan: Diumenge 20 de juliol a les 21.00 hores.
 

6. Els mediàtics Kulbik
KulbikKulbik, guanyadors del programa Tu si que vales, és una aposta per la fusió del hip hop amb la música electrónica, blues, jazz, funk o reaggae. Tot vertebrat per les tècniques més rellevants de l'street dance: popping, animation, locking, hype…"Cube" transcórre en un enorme cub imaginari. Un cub que es transforma en funció de les emocions que tots coneixem o hem experimentat alguna vegada. Un lloc de línies inexistents, on es concentren la llibertat i la seva negació. La curiositat, l'angoixa, el joc, l'amor i totes aquelles emocions que ens acompanyen cada dia, conviuen en un treball coreogràfic estudiat fins a l'últim detall. El resultat és un espectacle variat, d'una personalitat única, que ja ha captivat a milers d'espectadors: ballarins, enginyeres, mares, nens, actrius, arquitectes, avis, joves, artistes, científics…
On: Carpa Deltebre Dansa
Quan: Dimarts 22 de juliol a les 22:30h
 

7. Sharon Fridman, una lluita entre dues cares
Sharon FridmanEl folklore israelià i la dansa contemporània dibuixen el coneixement de dansa d'aquest jove artista israelià (Hadera, 1980) establert a Madrid, i actual director de la seva agrupació Companyia Sharon Fridman. "¿Hasta dónde...?" és una lluita entre dues cares, les cares interiors que tots contenim en major o menor mesura. La manipulació que practiquem sobre nosaltres mateixos per arribar... fins on? Fins on pots transmetre, fins on pots patir, fins on pots llençar o deixar que tirin de tu? Aquest és el concepte del treball. Vam anar fins al límit de la manipulació física entre dos cossos i vam començar a trencar parets.
On: Carpa Deltebre Dansa
Quan: Dimecres 23 de juliol a les 22.30h
 

8. Nit de cabaret
Cirque de la CompagnieCreat entre Montreal i Deltebre especialment per a l'edició 2014 de Deltebre Dansa, "Quadrumane" explora l'espontaneïtat del cos enfront del risc amb una taula, una escala, dues guitarres, ganivets i quatre acròbates en una direcció enèrgica. Si la raó moderna intenta excloure el perill, els nostres cossos d'animal ho recorden. Quatre homes es troben tractant de definir la seva relació, qüestionant la seva individualitat. Quatre cossos que xoquen, volen, cauen, com es pot a través d'aquest desafiament: il·luminar la nostra condició de bípedes sense plomes?
On: Carpa Deltebre Dansa
Quan: Dijous 24 de juliol a les 22h
 

9. Obra d'Anton Lachky per a SEAD Bodhi Project
Sead Bodhi ProjectUna obra sobre personalitats, personatges i caricatures. El còmic apareix en escena, ràpid, estrany, meravellós, hilarant! Els ballarins són desafiats i se'ls empeny cap als seus límits. Exploren allò físic que els porta a un vocabulari de moviment únic i específic. Aquest vocabulari crea un paisatge de personatges caricaturescos. En el marc d'una família peculiar i adorable, cadascú té el seu lloc i posició. Ens acostem a la família amb les seves històries i obsessions especials que es converteixen en una aventura de moviments miraculosos. Submergeix-te i deixa que aquesta experiència et remulli els sentits! 'Bodhi Project' va ser fundat el 2008 per Susan Quinn com una companyia de dansa contemporània de postgrau en residència a SEAD a Salzburg.
On: Carpa Deltebre Dansa
Quan: Divendres 25 de juliol a les 22h

 

10. Representació final del Deltebre Dansa 2014
Deltebre DansaL'últim dissabte del Festival Deltebre Dansa 2014 tindrà lloc la mostra final on es veurà el resultat de les classes que, durant dues setmanes, els participants hauran treballat. Veurem mostres grupals i altres petites proposicions creatives i originals d'aquest fantàstic ventall de generositat jove i vital que ens oferiran els participants al Festival.
 

On: Centre Cívic
Quan: Dissabte 26 de juliol a les 22h. 
 

--
Més informació: 
www.deltebredansa.cat

   

A

També et pot interessar