Festa del Renaixement - Tortosa

Foto: 

Cedida
Espectacle de carrer

Els 5 imperdibles de la Festa del Renaixement de Tortosa

Recomanem 5 espectacles i actes per no perdre’s l’essència d’aquesta gran festa de recreació
Marina Pallás
,
20/07/2017
Espectacles
La Festa del Renaixement porta cada any un nombre extensíssim d’actuacions musicals, espectacles i actes propis vinculats al segle XVI. El jurament dels arxivers de la ciutat, el ball de les famílies nobles, teatre, dansa, acrobàcies, la gran desfilada... Enguany, per exemple, hi ha 20 espectacles musicals, 16 de teatre de carrer, 15 fixes i/o de pagament, 16 actes propis i 26 dins l’ambientació de la vida quotidiana. Resulta difícil fer una selecció o poder assistir i veure-ho tot i els espectacles en espais fixes també són una bona oportunitat per gaudir dels espais històrics. Si us deixeu recomanar, aquí us ho volem ficar fàcil i hem preparat una petita selecció de 5 espectacles i actes absolutament imperdibles. Gaudiu de la Festa!

1. La Dansa del Dervitx

La Dansa del Dervitx

Absolutament hipnòtic. El Dervitx no para de volar sobre ell mateix durant una bona estona combinant diferents coreografies. Els cants polifònics medievals acompanyen la dansa giratòria que cada cop es va complicant amb nous números que porten el dervitx de l’èxtasi al clímax. Imprescindible si estem acabant de decidir quin espectacle veure. Quan? Dies 21 i 22 de juliol.
On? Plaça de l’Absis
Preu: 3€
Més informació
 

2. La Taverna d’Enrico

La Taverna d'Enrico

Amb Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries, un clàssic (aquest any es programa per 18a vegada) i una cita ineludible dins la Festa. Combina teatre, una mica de circ, molt d’humor i algunes de les cançons més famoses dels Quicos, juntament amb la tonada famosíssima de la Taverna d'Enrico (“A la Taverna d’Enrico se menja se bevi e se troba un amico!!”). S’ha de veure com a mínim un cop a la vida. Tothom en surt content i tothom el viu i sent i canta com si fos la primera vegada. Des de l’any passat s’ubica a la plaça Menahem Ben Saruq, al peu de la muralla medieval de Remolins.  
Quan? Dies 21, 22 i 23 de juliol
Lloc: plaça Menahem Ben Saruq
Preu: 11€
Més informació
 

3. La música pels carrers

Música pels carrers

En una festa no pot faltar la música. A la Festa del Renaixement arriben companyies internacionals per fer gaudir tothom d’una gran ambientació pels carrers, carrerons i places. No cal buscar-los: el millor de tot és que la Festa té un programa tan atapeït que us topareu amb els grups sobtadament. Destaca la posada en escena, els treballats vestuaris i les melodies pròpies de l’època. Enguany es podran veure els Grimorium, Jabardeus, Suterranya, Bohemian Bards, Ordo Vagorum, Cornalusa, Tornals, etcètera. La Festa del Renaixement ofereix activitat durant tot el dia... i tota la nit. A les Avançades de Sant Joan hi ha música i marxa fins les 5:30h.
Lloc: itinerant i per tot el nucli antic
Quan: principalment a partir de la tarda, vespre i nit, tot i que algun grup també se’l pot veure al matí
Preu: Gratuït
 

4. I 7 Peccati

17 Peccati

Passem a parlar ara de teatre de carrer, també molt present a l’esdeveniment. 'I 7 Peccati' és un sorprenent espectacle amb titelles de gran format de la companyia Sargantana. Els set pecats capitals prenen forma i es mouen pel carrer. La ira, la gola, l’enveja, l’avarícia, la luxúria, la peresa i la supèrbia passegen lliures buscant adeptes. Una festa boja que incita a la diversió i a la passió. Deixa’t persuadir i peca una mica més del normal a la Festa del Renaixement.
Quan? Dies 21 i 22 de juliol
On? Al carrer Sant Domènec
Preu: gratuït
Més informació
 

5. Fi de la festa a la plaça de l’Absis

Festa del Renaixement

El diumenge, després del tancament de portes acomiadant el segle XVI al Portal del Romeu, la festa encara segueix a partir de les 21:30h i fins les dotze de la nit. I és que els grups participants sembla que no volen tornar a casa, de forma que la plaça de l'Absis encadena un seguit de les actuacions més destacades de la Festa, a manera de traca final per tancar amb un bon sabor de boca. Actuaran alguns dels espectacles més potents d'aquesta edició, com els Bobos da Corte (espectacles de circ i malabarismes d’aquest grup vingut de Portugal), els Abanderats d'Arezzo, Jocs de Foc, Tornals (amb el seu diàbolo endimoniat) i els abanderats de la Festa del Renaixement. En acabar es llençarà un petita pirotècnia que il·luminarà amb colors el cel per sobre de la Catedral.
El millor? L’ambient que es genera, amb les graderies plenes de gom a gom de públic i uns grups que ho donen tot per acomiadar, aquest cop sí, la festa fins l’any vinent.
Quan? Diumenge 23 a les 21:30h
On? Plaça de l’Absis
Preu: gratuït

Més informació: 

A

També et pot interessar