Foto: 

cedida

10 espectacles imperdibles de la XXIII Fira de Circ al Carrer de la Bisbal

Una seixantena de funcions d’una quarantena de companyies nacionals i internacionals tornaran a omplir places i carrers de la capital baixempordanesa
Surtdecasa Empordà
,
13/07/2018
Espectacles
Enguany se celebra la 23a edició de la Fira de Circ al Carrer de la Bisbal d’Empordà. L’esdeveniment és un fenomen estimat i consolidat a parts igual. Els bisbalencs que hem, més o menys, conviscut amb aquestes vint-i-tres edicions, l’hem vist créixer: de quan tot plegat era una trobada íntima i local al desplegament que suposa darrerament. Des de fa uns quants anys, la fira és sinònim de multituds. Aquí, ja ens agrada: el dia que la Bisbal roba protagonisme a les turístiques viles veïnes. Els forasters arribaran i les places s’ompliran. Els bisbalencs, cofois, en trauran pit. Jo diria que, per norma general, els d’aquí no fem especial gal·la del nostre poble (malgrat certa gent s’entossudeixi a recriminar-li a servidora el contrari). El dia de la Fira de Circ, però, tots plegats ens mostrem, clarament o dissimuladament, més contents de ser d’on som. Si més no, més que no pas la resta de l’any, quan imatges icòniques de biblioteques tancades ens fan abaixar el cap. A fi de comptes, és un cap de setmana bonic. Ens queixarem de les masses i veurem menys espectacles dels que voldríem. La fira, però, ens obligarà a fer vida (la que cadascú pugui) al carrer. Des del matí fins a altes hores de la nit, per allà l’Espai Fira. Convidarem amics i des de la modèstia impostada presumirem una mica de poble. I de què podrem vantar-nos aquest any concretament? Vet aquí 10 espectacles que no us podeu perdre de l'edició d'enguany.
1. 'Sodade' de Cirque Rouages
Als vespres de tempesta, un home vell, exiliat de fa temps, s’acosta a la vora del mar i, acaronat pel vent, s’endinsa en els records. Sobre un cable sense fi, quatre cossos es mouen i es balancegen com ho fan les onades del temps passat. Una oda a la vida que Cirque Rouages proposa amb el seu llenguatge habitual: circ, funambulisme, música, poesia i teatre mecànic.
Quan: Divendres 13 a les 22.30 h
On: Plaça del Castell
 
2. 'Breaking Point' de Weibel Weibel & Co
Espectacle circense on la protagonista és la corda fluixa. Un treball trencador que explora la tensió a través de les expectatives i la relació que establim amb els materials i la forma com els utilitzem. Des de la proximitat, la màxima simplicitat, sense trucs i amb elements bàsics com el paper, el fil de pescar, l'aigua o el foc, el públic participa en un experiment artístic sobre la possibilitat, la resistència i els límits, on la matèria parla per ella mateixa. L'expectativa i la tensió (dramàtica) estan més que garantides.
Quan: Divendres 13 a les 23.45 h
On: Biblioteca
 
3. Sienta la Cabeza / El diván de la peluquería
Un lloc encantat que recorda una perruqueria una mica surrealista, on el temps s’atura. Una atmosfera que porta el públic a contactar amb les seves pròpies idees i ideals de bellesa i a qüestionar la imposició d’unes regles estètiques, que molt sovint es presenten com a veritats absolutes i intocables. Una invitació a una nova mirada sobre un/a mateix/a i sobre els altres. És possible, encara que sigui per uns instants, mirar-se al mirall amb aprovació i d’una manera amorosa?
Quan: Dissabte 14 i diumenge 15, a les 18 h
On: Passeig B (Biblioteca vella)
 

4. 'Furieuse Tendresse' de Cirque Exalté
Tres exaltats surten a escena amb la mateixa passió que desprèn el rock salvatge i la poesia ardent del disc Horses de Patti Smith. En un esclat d'acrobàcies intenses, celebren la llibertat amb un fons de música rock. Cada segon és perfecte. Cerquen el límit, la bellesa espontània de l'imprevist, i flirtegen amb el risc. Un espectacle que connecta el circ polimòrfic i multidisciplinari amb la cultura underground dels anys 60 i 70. Una peça estimulant que vol exprimir la intensitat de cada moment de vida.
Quan: Dissabte 14 i diumenge 15, a les 19.30 h
On: Pista Mas Clarà
 
5. 'Zoog' d'Amir&Hemda
Moviment acrobàtic i partnering utilitzant la tècnica de mans-mans d’una manera atípica, on la dona roman al terra i l’home està en l’aire. Estan jugant o és una baralla? No sempre és clar. L’objectiu és presentar al públic la complicitat d’una relació, intercanviant a més els rols habituals de gènere a l’acrobàcia. Amir i Hemda treballen junts des de fa 4 anys, investigant el moviment acrobàtic. La seva combinació inusual els fa crear un llenguatge on la lluita i l’afecte es confonen.
Quan: Diumenge 15 de juliol, a les 18.30 h i a les 20 h
On: Plaça Ajuntament
 
 
6. Le douz supplice de la planche
Fantasia acrobàtica d’un portador, un àgil, un coach i una bàscula, que uneix exploració sobre les nocions de la gesta i el risc.
Estan aquí per enviar-se pels aires! Lluny d’un estil perdonavides, es van desvetllant, a través de gesticulacions d’alt risc, relacions complexes, la seva relació amb la por, la seva condició d’acròbata. Més enllà de músculs i suor… històries íntimes, ànimes sensibles.
Quan: Diumenge 15 de juliol, a les 18.15 h i a les 20.30 h
On: Plaça Major
 
 
7. 'Funambule' de Pierre Deaux
L'espectacle transcorre sobre un cable suspès a 5 metres d'alçada i és el resultat d'un treball madur i precís, on res s'ha deixat a l'atzar. No hi ha misteris: l'home, suspès sobre el cap del públic, es mou al ritme lent que marca el filferro, en una proposta emocionant on es barregen alhora la por, la felicitat i el sentit de l'humor.
Quan: Dissabte 14, a les 19h. I diumenge 15, a les 19.45 h
On: Jardins de Torre Maria
 
 
8. 'A S'ombra' de Atirofijo Circ
A s'ombra és una peça de circ contemporani, en quant a que els seus creadors tracten de fer processos d'investigació proposant noves formes i llenguatges per aconseguir resultats diferents. Ens referim al tractament de la tècnica, de la dramatúrgia, l'expressió a través dels objectes, la música, etc. Sempre amb l'objectiu d'establir una connexió directa amb el públic que els possibiliti una identificació amb ells i els transport al seu univers. A s'ombra és un espectacle que comprèn les disciplines de circ: trapezi a vol, llançament de ganivets, combinades amb els equilibris acrobàtics, la manipulació d'objectes i l'actor de circ.
Quan: Diumenge 15, a les 17.45 h i a les 20.15 h
On: Passeig Marimon Asprer (B)
 

9. 'Hats' de Jam
Una vida acomodada o una vida somiada?
Surt de la teva zona de confort, aparca la monotonia, la rutina i lluita pels teus somnis perquè la possibilitat de realitzar-los és el que fa que la vida tingui sentit. Que la por al fracàs no t’aturi! Pensa, crea i atreveix-te! Jam aconsegueix transmetre’ns aquest dilema d’una manera entranyable, divertida i encisadora. Amb un estil personal marca de la casa teixeix la que ha estat fins al moment la seva creació més personal.
Quan: Diumenge 15, a les 17.30 h  i a les 20h
On: Plaça Benet Mercader
 
 
10. 'El comediant' de Cascai Teatre
El comediant, l’últim espectacle de Marcel Tomàs és, com ell mateix, un fantàstic Totum revolutum, un enginyós i divertidíssim espectacle. El fa amb humor, música, teatre d’objectes, improvisacions al moment, imaginació al poder, histrionisme elegant però, també hi trobem, poesia, crítica, reflexió i un gran, gran sentit de l’humor, segons la millor tradició del cabaret. Tot al servei del públic que sense saber-ho es converteix en el protagonista de la funció.
– A l’escenari, amb tots vostès i al seu servei… “un truhán y un señor” amb jaqueta de lluentons inclosa.
Quan: Dissabte 14, a les 23h 
On: Plaça del Castell

  • imatge de control 1per1

Més informació: 

XXIII Fira de Circ al Carrer
13, 14 i 15 de juliol
La Bisbal d'Empordà
Més informació a la web
A

També et pot interessar