Surtdecasa Ebre
,
21/06/2016
Fires i festes

Les 5 recomanacions per celebrar Sant Joan a les Terres de l'Ebre

Tradició, màgia, natura i música per celebrar una revetlla màgica!
Revetlla de Sant Joan

Foto: 

Josep Sabaté
Llums de revetlla
Arriba una de les nits més màgiques de l'any i a les Terres de l'Ebre, a part dels menús especials que han preparat molts restaurants, tenim algunes idees per a que puguis passar la revetlla de Sant Joan que desitges. Entre amics, gaudint de les tradicions, enmig de la natura o en una gran festa musical. Quin pla et ve més de gust enguany? Tria la teva opció!

1. Foguerada a la platja
Una de les millors opcions per gaudir de la revetlla de Sant Joan és al costat de la platja. Us recomanem que la visqueu amb una nit màgica a la Platja de Garbí de La Ràpita, amb música, foc i festa. Es proposa un sopar popular a la vora de la platja, obert a la ciutadania, que podrà adquirir uns packs de carn per cuinar-la a les barbacoes que s’habilitaran al seu servei, amb la llenya, carbó i estris necessaris a la seva disposició. Sant Joan marca el tret de sortida a l'estiu a les Terres de l'Ebre. A l'Ampolla se celebren les seves Festes Majors i la nit de Sant Joan hi ha prevista una gran foguerada a la platja del Baconé. A continuació, podrem gaudir d'una nit de revetlla amb una orquestra de les clàssiques!

2. La revetlla en un càmping
Et ve de gust passar la revetlla enmig de la natura? A les Terres de l'Ebre, pots escollir tant passar-les prop del mar, en els diferents càmpings que hi ha a la Badia dels Alfacs o al Delta, però també a la Terra Alta, com per exemple al càmping de Bot o al d'Arnes, així com a la Ribera d'Ebre. Una de les millors opcions per viure un Sant Joan amb amics i fer tots els rituals necessaris per commemorar el solstici d'estiu. Fes una ullada a totes les possibilitats!

3. La Flama del Canigó
La matinada del 22 al 23 de juny, la Flama del Canigó es renova al cim d'aquesta muntanya del Pirineu català i centenars de voluntaris i equips de foc la distribueixen arreu dels Països Catalans seguint diverses rutes per tal d'encendre les fogueres de la nit de Sant Joan. Així comença, any rere any, la celebració d'una festa ancestral vinculada al solstici d'estiu que és també un símbol de germanor entre els territoris de parla catalana. A les Terres de l'Ebre, molts dels seus municipis veuran passar la flama com per exempla a l'Aldea, on arribarà amb llagut a l'embarcador. A la nit tindrà lloc la revetlla de Sant Joan, amb ball d'orquestra i la presentació de les Pubilles i Hereus per les properes Festes Majors.

4. Nit de discoteca i música
Vols que la nit de Sant Joan sigui una nit amb molt de ritme? A les Terres de l'Ebre hi ha diverses opcions que segur que et captivaran. Des d'una de les revetlles mítiques a la discoteca Mediterrània de l'Ampolla, amb més de mitja dotzen de Dj's convidats juntament amb shows de dansa i de llums fins a festes amb música d'altres estils en pubs com el We Are a Amposta o lo Carrer de l'Habana a Tortosa.

5. Sant Joan de bruixes al Castell
Tothom sap que la Nit de Sant Joan és una nit màgica, una nit òptima per a la bruixeria i per mirar d'una altra manera tot el patrimoni que tenim al nostre voltant. A Amposta, han organitzat una festa al recinte del Castell amb la primera Fira de Bruixeria i un seguit d'espectacles de foc, que acompanyaran una nit de música en directe. Si voleu tastar aquesta primera experiència mística ben a prop del riu Ebre, ja sabeu on heu d'anar!

Més informació: 

Més opcions de revetlles de Sant Joan a les Terres de l'Ebre aquí! 

També et pot interessar