Jump to navigation
Com cada mes de novembre, ja és aquí la Fira de l’oli, els Cítrics i el Comerç de Santa Bàrbara. Enguany arriba a la 14ª edició - del 19 al 21- amb una popularitat consolidada, però amb les mateixes ganes d’innovar i de convertir-se en un referent del món de l’oli a Catalunya. Per això, l’Ajuntament del municipi està acabant d’ultimar el programa perquè no quedi cap detall a l’atzar. La regidora de Fires i Festes, Judit Lleixà, ha parlat amb Surtdecasa.cat per explicar-nos allò més destacat de la fira d’enguany. Que no és una altra cosa que seguir potenciant totes aquelles activitats que ja s’havien consolidat com la recreació de plega d’olives a la manera tradicional, la passejada en cavall fins al Museu d'Àngel Fibla –on es pot visitar una col·lecció d'estris de treball del camp i dels mitjans de transport antics- o el concurs d’alliolis. Això sí, hi ha sorpreses. Una de les novetats d’enguany és que tothom qui visiti els pavellons firals podrà degustar set olis diferents produïts a partir d’olives d’oliveres mil·lenàries, unes joies de museu que poblen molts dels camps que rodegen Santa Bàrbara. Un altre al·licient d’enguany serà la mostra de clementines i un concurs per trobar la persona que és capaç d’expimir-ne més suc en un mínim de temps. Si us apropeu a la plana, també trobareu la dosi necessària de música i ambient. I és que ben aviat al matí, l’ajuntament programa una cercavila per anar tots junts, en comitiva, cap a la fira. A més, tant a l’hora de dinar com de sopar, els restaurants de la vila us tenen preparat un menú de festa. Unes jornades gastronòmiques amb un denominador comú, l’oli de la plana. Però, atenció! Aquest any es presenten receptes molt creatives amb els productes de sempre. No us ho perdeu! Surtdecasa.cat us seguirà informant perquè no en perdeu detall.