Ignasi Blanch

Foto: 

Cedida
Il·lustració d'Ignasi Blanch

Els 5 imperdibles de les Jornades de les Lletres Ebrenques

Amposta es rendeix a la literatura del 18 al 21 d'octubre
Surtdecasa Ebre
,
16/10/2017
Llibres
La literatura tornarà al centre de l'agenda cultura ebrenca del 18 al 21 d'octubre amb la celebració de la dotzena edició de les Jornades de les Lletres Ebrenques. Una trobada que comptarà amb la presència d'una cinquantena d'autors que faran una mostra de la seva obra així com intercanviaran opinions sobre la literatura com a motor cultural, el món de la il·lustració, la presentació dels nous valors literaris i també la literatura des d'una perspectiva de gènere. Us hem destacat algunes de les activitats generals més atractives que marquen l'edició d'enguany, però us convidem a analitzar el programa amb calma perquè hi ha petits tresors amagats durant aquests 4 dies de celebració de la literatura.

1. La il·lustració, al centre del debat literari amb la conferència inaugural Ignasi Blanch, 
'Porta'm a la terra en un dibuix' és el títol de la conferència inaugural que anirà a càrrec de l'il·lustrador ebrenc Ignasi Blanch. De fet, aquest acte inaugural marca una edició on hi ha un fort protagonisme de la il·lustració com un element també protagonista en el món de les lletres. Diversos autors reflexionaran en els dies posteriors sobre quin paper ocupa la imatge i el simbolisme en les seves obres. Un intent inspirador de col·locar l'art del dibuix en el centre del debat literari.
Quan? Divendres 20 d'octubre a les 19.30h
On? Sala d'Adults de la Biblioteca

2. Exposició Júlia Idiarte, la poesia feta imatge
'El temps crea fisures, com ferides. Edificis moribunds'. La fotografia també tindrà el seu paper en aquesta edició amb la presentació de l'exposició fotogràfica de Júlia Idiarte, a càrrec d'Elena Fabra. Una exposició molt suggerent que mostra com afecta el pas del temps en els edificis. Sense dubte, una poètica visual que complementa els diferents recitals on la poesia seria expressada a través de la paraula.
Quan? Divendres 20 d'octubre a les 20.45h
​On? Sala d'Adults de la Biblioteca

3. Concert recital homenatge a Leonard Cohen
La mort del cantautor més poètic el novembre del 2016 ha afavorit aquest homenatge que portarà el títol de 'Leonard Cohen. Sons des de la més nua i gèlida foscor'.  Es tracta d'un concert-recital a càrrec de Joan A. Forcadell, Jordi Forcadell, Àlex García, Òscar Tomàs i Josep Jordà, amb la col·laboració de Rafael Haro i Maripau Medina. Les lletres de Cohen destaquen pels seus jocs de paraules i metàfores sobre la vida i l'amor. Una veu greu que inspira la part més profunda de l'ànima. 
Quan? Divendres 20 d'octubre a les 22h
​On? Sala d'Adults

  • imatge de control 1per1

4. Lorquianas
'Lorca, mar de sueños'. Recital poètic a càrrec de Lorquianas, dirigit per Fuensanta López i amb els arranjaments musicals per Agustí Roé. Lorquianas posen en escena l'univers lorquià a mode de ritual o litúrgia conduida per la paraula i l'essència de 20 dones. Una posada en escena sòbria i depurada que deixa com a protagonista la veu nua d'un dels poetes més universals. Un dels actes col·lectius més interessant de les Jornades i que també posaran en valor l'empoderament femení.
Quan? Dissabte 21 d'octubre a les 19h
​On? Al Vestíbul de la Biblioteca

5. Música i cinema
Seguint aquesta tendència a que les lletres puguin ser expressades a partir de diferents disciplines artístiques i per demostrar el potencial pluridisciplinari del certamen, s'ha preparat el concert 'Música i cinema'. Aquest recital musical anirà a càrrec de la Banda de l'Escola i alumnes de cant coral de l'Escola de Música de la Unió Filharmònica d'Amposta. Una bona manera d'implicar a tots els col·lectius del municipi amb aquesta festa de les lletres.
Quan? Dissabte 21 d'octubre a les 12h
​On? Auditori de la Unió Filharmònica

 

A

També et pot interessar