Les 3 gironines que van construir cultura amb el seu treball

Foto: 

Valentina Kalaydjian

Quatre comarques, quatre cites poètiques

Les Terres de l'Ebre celebren el Dia Internacional de la Poesia amb activitats a la majoria de municipis
Surtdecasa Ebre
,
20/03/2015
Llibres
La Unesco va declarar el dia 21 de març, Dia Mundial de la Poesia. Per celebrar-ho, molts municipis de les Terres de l'Ebre -amb la col·laboració de diverses entitats públiques i privades-, celebren diferents festes de la paraula i les lletres.

- Tortosa i els versos i veus amb Jordi Llavina
En el marc de la celebració, el poeta Jordi Llavina i el músic Xavi Múrcia, posaran veus i versos als poemes de Joan Vinyoli. L'acte també comptarà amb la lectura del poema del Dia Mundial de la Poesia: ‘Illa escrita’ de Jaume Pont, convidat per la Institució de les Lletres Catalanes a fer el poema commemoratiu, traduït a vint llengües. Per a Pont, el Dia Mundial de la Poesia és "un homenatge a les llengües minoritàries i minoritzades", i el seu poema és una metàfora sobre el lloc de la poesia en la societat, emergint com un territori. L'acte acabarà amb un brindis per la poesia i pels poetes, rapsodes i músics que ajuden a difondre-la.
Quan?
divendres, 20 de març a les 18.00h.
On? Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa

- Amposta i l'acció literària
A Amposta, hi haurà un recital poètic de poetes de l'Associació 'Poemes al vent', un col·llectiu de poetes amateurs de les Terres de l'Ebre i del Matarranya. En el mateix acte, també tindrà lloc la presentació dels llibres 'Memòries d'una oreneta' i 'Poemari Raül i Rosa' de l'Albert Guiu. De fet, un dels actes més esperats és l'acció literària 'Mans de Guix', que han desenvolupat l'artista Maria Pons i el músic Daniel Saez, inspirada en l'obra de l'Albert Guiu, 'Poemari Raül i Rosa', un poemari on l'autor imposta la veu a les històries íntimes dels dos protagonistes.
Quan? divendres, 20 de març a les 19.30h.
On?
Biblioteca Comarcal Sebastià Juan Arbó d'Amposta.


- Móra d'Ebre i el retrat del poeta adolescent de Joan Todó
Aquest és el títol del recital poètic que l'escriptor de la Sènia Joan Todó, oferirà a Gandesa. Com explica ell mateix: “Seria, per dir-ho així, com una playlist de grans èxits de la meva adolescència que intentaré recitar el millor que pugui. I tal com m'imagino que serà, estarà a mig camí entre el recital i la conferència: penso donar força explicacions”. Quan li demanem una recomanació, es decanta per l’obra de la poeta nordamericana Emily Dickinson o Joan Vinyoli.
Quan? divendres, 20 de març a les 19.30h.
On?
Biblioteca Comarcal de Móra d'Ebre.


- Gandesa i els “Poemes al vent” amb piano
Celebració del Dia Mundial de la Poesia amb els recitals dels membres de l’associació ‘Poemes al vent’ que seran acompanyats per la pianista Maria José Montañes i alumnes de l’Escola de Música Migjorn de Gandesa. Lletres i música per ambientar una jornada, que el dia 28 de març s'ampliarà amb un recital de poesia i vi al Celler Cooperatiu de Gandesa.
Quan? Dissabte, 21 de març a les 19.00h.
On?
Biblioteca Municipal de Gandesa.

 

A

També et pot interessar