Sant Jordi 2015

Foto: 

Cedida
Imatge viral de Sant Jordi

Sant Jordi a les Terres de l'Ebre

Una Diada de proximitat amb un recull d'activitats arreu del territori
Rosa Banqué
,
21/04/2015
Llibres
Tothom diu que Sant Jordi és un dels dies més bonics de l'any. Continua la il·lusió per la festa, tot i que les formes de viure-la canvien. Felicitem els nostres enamorats amb dues emoticones o una imatge viral, comprem roses del Barça, els nois supliquen roses i les princeses maten dracs. Aquests canvis també es viuen a les nostres poblacions. Cada any, aumenten les activitats al voltant d'aquesta festa del llibre, que ara ja no es basa, només, en passejar per veure qui signa llibres. T'hem preparat un recull d'aquelles activitats prèvies, les de la Diada, i aquelles que s'allargaran a posteriori.

Fem la prèvia?
Les revetlles de Sant Jordi ja comencen a ser tota una tradició. Les biblioteques allarguen els seus horaris per donar la benvinguda al dia del llibre i la majoria de municipis organitzen tan atractius com aquests.

Amposta i Machado
A Amposta, la revetlla serà d’allò més musical amb un recital poètico-musical sobre Antonio Machado, titulat ‘Hoy es siempre todavía’. A més, es lliurarà el IV Premi de Narrativa Breu Ciutat d’Amposta 2015, i en acabar se servirà una copa de cava.

Tortosa i la tradició jueva
Tortosa també s’apunta a celebrar la revetlla de Sant Jordi amb les actuacions en directe de la Jueva de Tortosa, els alumes de l’Escola Municipal de Tortosa i el grup Riu en So que presentaran el seu nou disc ‘Paraules cantades de Gerard Vergés’ així podem recordar-lo un any després de la seva mort. 

Roquetes i el teatre
A la Biblioteca de Roquetes celebraran la tercera revetlla amb molt de teatre, ja que hi participaran el grup de Teatre Tre-Atrevits i també el grup de poetes ‘Poemes al vent’. A tot això acompanyarà l’actuació d’Albino Tena. 

Deltebre i els dracs
A Deltebre també celebraran una Revetlla amb Històries de princeses i dracs, treballs manuals i una sessió de fotos molt divertides, a partir de les 18h.


Móra d'Ebre i els xiquets
A Móra d’Ebre, en el marc de la Setmana Cultural, no paren d’organitzar activitats al voltant dels llibres i també celebren la III Revetlla de Sant Jordi amb l’espectacle ‘Animalades de paper, per a nens a partir de 4 anys’ a la Biblioteca Comarcal a les 17:30h.

Allò que no pots perdre't de la Diada
Tot i que la majoria de poblacions de les Terres de l'Ebre han programat actes de Sant Jordi, us hem volgut destacar aquelles activitats més interessants.

Móra d'Ebre i el musical pirata
A Móra d’Ebre durant tot el dia hi haurà les parades a la Plaça de Dalt on també s’hi faran tallers per nens i a les 18:30h un musical pirata!

Deltebre és Terra de Fang
A Deltebre es presentarà el recull del 19è i 20è Premi Literari Terra de Fang. A més, si no tens un ral, pots anar a l'intercanvi de llibres a Deltebre, on podràs canviar lectures antigues per d'altres desconegudes.

El Perelló amb batucada
A El Perelló durant tot el dia hi ha organitzades moltes activitats, destaca una batucada per tot el poble que ben segur que animarà a tots aquells que no hagin rebut una rosa. 

Ascó amb els xiquets
A Ascó hi haurà berenar infantil per tots els nens i nenes i també un concurs de dibuix. 

Ampolla i les lletres
A L'Ampolla podem gaudir d'un tast literari a càrrec del grup de teatre de l'Ampolla amb gust a lletres.

Tortosa i les lletres universitàries
El Campus de les Terres de l'Ebre també s'apunta a celebrar Sant Jordi amb lectures musicalitzades.

Allò que ve després...
Si no pots viure la Diada intensament, no et preocupis perquè les activitats vinculades al món del llibre continuen.
El diumenge dia 26 a Xerta es muntaran les tradicionals parades de llibres a la plaça Major durant tot el matí.  A més, a Deltebre a partir de les 11h al Centre d’Inspiració turística EbreTerra es faran tallers oberts a tothom a càrrec dels autors dels llibres Delta Ediciones. Més tard, a les 18h a la Plaça Mossèn Gabriel Zapater se celebrarà la 2a Trobada de bandes joves Espiga d’Or. El diumenge al castell de Sant Jordi de L'Ametlla de Mar se celebrarà la 33a Diada del Castell de Sant Jordi amb un concurs de paelles i moltes més activitats. 

Més informació: 

Consulta tots els esdeveniments programats per aquest Sant Jordi a la nostra Agenda.

A

També et pot interessar