Vador Lladó: "Escriure sobre plaers és més agradable que sobre política"

El locutor de RAC105 presenta a Roquetes el seu llibre 'El Secret del Gintònic'
Surtdecasa Ebre
,
18/03/2013
Llibres
Extrovertit tant de dia com de nit. Vador Lladó ha sabut conquerir l'audiència amb el seu estil desenfadat i proper al seu Fricandor Matiner de RAC105. Ara acompanya el clàssic fricandó amb la beguda més 'chic' del moment, el gintònic. Per què parla el Vador de gintònics? "Perquè sóc un oportunista", contesta. I aquest no és necessàriament un adjectiu dolent. El proper divendres, la Biblioteca Mercè Lleixà de Roquetes acollirà la presentació del llibre El Secret del Gintònic, un recull de curiositats i anècdotes sobre aquest combinat. L'acte, que comptarà amb la presència del popular comunicador, inclourà un petit taller pràctic amb la col·laboració de la coctelería BlauMar de l’Ampolla. 
 
- Quina és la recepta bàsica per preparar un gintònic perfecte?
Resulta difícil parlar del gintònic perfecte perquè res és igual per a un o altre consumidor. El gintònic perfecte és aquell que aconsegueix satisfer amb el seu sabor les necessitats de qui se’l pren.
 
- El gintònic s'ha convertit en una beguda que marca estatus. Em podries explicar com es converteixen certes begudes en un símbol d'un determinat grup social? Faci sociologia...
Crec que la influència gastronòmica ha estat clau per arribar al punt on ens trobem actualment amb aquesta beguda. S’ha aconseguit satisfer els paladars de gent tan desigual que, finalment, s’ha arrelat sense problema en un espai que abans no estava ple del tot. No sé si aquest fenomen es pot tornar a repetir. Crec que no forma part d’un estatus, sinó que està a l’abast de tothom, una altra cosa és que t’agradi o no.
 
- La ginebra i la tònica lliguen molt bé. Digues dos combinacions més de begudes que per al teu gust siguin orgàsmiques...?
No he assolit mai l’orgasme amb una beguda, però la història ens regala forces exemples: una clara, el clàssic cubata i, fins i tot, m’atreviria amb el vi amb gasosa, una autèntica 'guarrada' de valents, però que pot resultar boníssima segons en quin moment te la prens.
  
- Quina és la situació més surrealista en què t'has begut un gintònic?
Dins d’una piscina, a la part on no es toca fons, de nit i sense recolzar-me ni a l’escala ni a la paret. Imprescindible fer-ho a l’estiu i que la piscina no sigui teva.
 
- Són diferents els gintònics depenent dels països? Hi ha receptes diferents? 
Sí, hi ha un munt de receptes i, per això, he fet el llibre. Trobar bons gintònics no és fàcil quan es viatja a l’estranger. Afortunadament, he pogut viatjar força els darrers anys, però la cultura d’aquest combinat ha arrelat molt més aquí que a la resta de països, ja siguin europeus o no.
 
- Els ingredients més especials que pot portar un gintònic..? Pètals, etc..
Sempre depèn de la ginebra i la tònica que s’utilitza per elaborar-lo. És important no caure en l’error de crear autèntiques amanides. Amb un o dos botànics que configurin la ginebra ja en tenim prou per ressaltar el gust desitjat. Per posar, s’hi pot posar de tot, però al final potser ja no estem parlant d’un gintònic, sinó d’una recepta que porta ginebra i tònica. No tot el que es fa amb arròs és una paella.
 
- Per què ha escrit aquesta guia? 
Perquè sóc un oportunista, perquè m’agrada explicar coses, perquè el gintònic està de moda i perquè ha estat un dels llibres més venuts aquest estiu a Catalunya. Prova inequívoca que no ens equivocàvem.
 
- T'imaginaves que escriuries un llibre sobre aquesta temàtica?
És el segon llibre que he escrit, segurament era més fàcil que acabés escrivint de gintònics que de política. Parlar dels plaers sempre resulta més agradable.
 
- Has provat algun gintònic a les Terres de l'Ebre?
No, encara no però espero fer-ho aviat.
 
- On fan els millors gintònics de Barcelona?
Hi ha molts llocs on fan bons gintònics, però posat a escollir-ne un parell em quedo amb La Martinera i el Torre Rosa.
 
--
  
  

  • imatge de control 1per1
A

També et pot interessar