Jump to navigation
Dilluns
2 desembre 2024
Terres de l'Ebre
Agenda
Terres de l'Ebre
Penedès
Camp de Tarragona
Empordà
Ponent
Girona
Centre
Pirineus
Barcelona
Inicia sessió
Registra't
Edicions territorials
Terres de l'Ebre
Penedès
Camp de Tarragona
Empordà
Ponent
Girona
Centre
Pirineus
Barcelona
Inici
Agenda
Experiències
Cartellera
Blogs
Seccions
Menjar i beure
Arts
Espectacles
Música
Llibres
Família
Entorn
Fires i Festes
Activa't
Botiga
Qui som
Contacta
Publicitat
Col·labora
Textos legals
20 temples del corder a la Terra Alta
Del 20 de setembre i el 27 d'octubre tindran lloc les Jornades Gastronòmiques del Corder
Surtdecasa Ebre
,
28/10/2013
Menjar i beure
Una vintena de restaurants de la Terra Alta ja preparen les cartes per vestir-les amb els millors plats de corder. Aquesta iniciativa, que arriba ja a la cinquena edició, té com a objectiu donar a conéixer les característiques del corder criat pels ramaders de la Terra Alta i, alhora, promocionar la resta de productes agroalimentaris de qualitat de la contrada, especialment el vi i oli, els embotits, la rebosteria, etc.
Tots els establiments participants a les jornades ofereixen als seus clients, durant un mes i una setmana, uns menús tancats en què el plat principal és a base de corder, cuinat de moltes maneres diferents, regats amb vins de la DO Terra Alta i amb degustació d'oli de la DOP Terra Alta. Els preus dels menús oscil·la entre els 19 euros i els 35 euros.
A banda dels restaurants, en l'edició d'enguany de les jornades, hi col·laboren fins a disset establiments d'allotjament: hotels, càmpings, apartaments i cases rurals, que ja l'any passat es van sumar a la iniciativa oferint preus més reduïts als comensals del menú del corder. Tot plegat es pot consultar en un
catàleg de 36 pàgines
en què el públic troba una fitxa completa de cada restaurant i establiment participant, el contingut dels menús, el preu, l'horari i altres informacions d'interès.
El pregoner de la festa: Pep Sala
El músic i divulgador gastronòmic Pep Sala serà l'encarregat de fer de pregoner d'aquestes jornades. Sala ha esat en els darrers anys un ferm defensor dels prodcutes amb denominació d'origen de la terra i, per això, ha estat escollit pels organitzadors.
--
Guia de les Jornades (Enllaç PDF)
Més informació (Enllaç)
A
També et pot interessar
Foto:
Cedida
Les 6 experiències gastronòmiques del març a les Terres de l'Ebre
Foto:
Cedida
Els 10 plans per fer a Setmana Santa a les Terres de l'Ebre
Foto:
Jordi Martí / Emma Sabaté
Les 5 sortides d'hivern a les Terres de l'Ebre
Foto:
Cedida
María Martín Conesa: "Aquest projecte d'autosuficiència consisteix en intentar viure només amb allò que és indispensable"
Foto:
Cedida
Els 10 projectes d'economia social que has de conèixer a les Terres de l'Ebre
Foto:
Cedida
Carles Castellà: "Preferim dir podar en lloc d'esllemenar; botifarra en lloc de baldana"