Menú 25 anys - Restaurant Les Moles Ulldecona

Foto: 

Neus Barberà
Alguns dels plats del menú

Jeroni Castell: "Tothom sabia que no teníem cap possibilitat menys nosaltres"

El restaurant Les Moles d'Ulldecona celebra 25 anys de trajectòria amb un menú de degustacions emblemàtic
Neus Barberà
,
29/06/2017
Menjar i beure
D'una botiga de pollastres a l'ast a un restaurant amb Estrella Michelin. Sembla impossible, però aquest és el camí que han fet, en 25 anys, els propietaris del restaurant Les Moles d'Ulldecona, amb el cuiner Jeroni Castell al capdavant. Amb esforç, dedicació i, sobretot, molta il·lusió per superar-se cada dia, per reinventar-se i, per què no, per gaudir de la passió que senten per la cuina. I, com 25 anys no se celebren cada dia, han preparat un menú degustació extraordinari que recull alguns dels plats més emblemàtics que han creat durant aquesta aventura gastronòmica que els ha portat a ser un dels restaurants de referència del país.
"Hem de buscar sempre la perfecció, sent conscients que mai l'aconseguirem"

“Enguany fa 25 anys que uns joves atrevits, inconscients i bojos que sabien molt poc del món de l’hostaleria, i res de la gastronomia, ens vam posar on ningú ens havia cridat i vam obrir Les Moles", explica el xef Jeroni Castell. "Tothom sabia que no teníem cap possibilitat menys nosaltres. El no saber que era impossible ens va fer lluitar i lluitar com si fóra possible arribar", recorda el cuiner. 

Des d'aquell 1992, el camí que ha fet el restaurant ha estat impressionant. Amb una màxima sempre present, la de 'proximitat, tècnica i divertiment', Les Moles han aconseguit traslladar el millor d'un territori excepcional com les Terres de l'Ebre a uns plats que ens emocionen, que ens recorden sabors familiars i, sobretot, que ens sorprenen en cada mossegada. 

Els canelons de sèpia farcits de bolets i llagostins, del 2001, són el plat més antic que trobem al menú degustació dels 25 anys. Van marcar un punt d'inflexió en la cuina del restaurant, descobrint-los un nou camí a seguir que els ha portat a una creació gastronòmica amb un segell inconfusible. A partir d'aquí, ens trobem amb plats com l'impressionant 'Cafè, copa i puro' (2011), el saborós 'Lo Delta de l'Ebre' (2009), el ja clàssic 'Mc Moles' (2008) o els divertits 'Macarrons a la bolonyesa' (2012). 

'Cafè, copa i puro' - Restaurant Les Moles
Plat 'Cafè, copa i puro' | Foto: Neus Barberà

Entre el joc i el divertiment, el menú 'El camí que hem fet. 25 tastos per a 25 anys' és una experiència gastronòmica que et sorpèn en cada plat, des dels aperitius fins als dolços. Jugant amb les textures, amb els trampantojos (sembla que sigui una cosa, però a la boca n'és una altra), amb els sabors i, evidentment, amb uns productes d'alta qualitat que marquen la diferència. 

"En vint-i-cinc anys n’hem vist i passat de tots els colors", recorda Castell, "però ara estem contents del camí que hem fet. Comencem els vint-i-cinc següents amb una mica més d’experiència però amb les mateixes ganes, amb més il·lusió i el mateix atreviment", anuncia el xef. 

El que està clar és que la cuina de Les Moles s'ha convertit en un laboratori gastronòmic que es troba en constant ebullició. L'exigència, l'inconformisme i el treball diari han convertit una passió amagada en un regal per als sentits. Perquè, en paraules de Castell, "hem de buscar sempre la perfecció, sent conscients que mai l'aconseguirem".  

Més informació: 

A

També et pot interessar