Jump to navigation
“Enguany fa 25 anys que uns joves atrevits, inconscients i bojos que sabien molt poc del món de l’hostaleria, i res de la gastronomia, ens vam posar on ningú ens havia cridat i vam obrir Les Moles", explica el xef Jeroni Castell. "Tothom sabia que no teníem cap possibilitat menys nosaltres. El no saber que era impossible ens va fer lluitar i lluitar com si fóra possible arribar", recorda el cuiner.
Des d'aquell 1992, el camí que ha fet el restaurant ha estat impressionant. Amb una màxima sempre present, la de 'proximitat, tècnica i divertiment', Les Moles han aconseguit traslladar el millor d'un territori excepcional com les Terres de l'Ebre a uns plats que ens emocionen, que ens recorden sabors familiars i, sobretot, que ens sorprenen en cada mossegada.
Els canelons de sèpia farcits de bolets i llagostins, del 2001, són el plat més antic que trobem al menú degustació dels 25 anys. Van marcar un punt d'inflexió en la cuina del restaurant, descobrint-los un nou camí a seguir que els ha portat a una creació gastronòmica amb un segell inconfusible. A partir d'aquí, ens trobem amb plats com l'impressionant 'Cafè, copa i puro' (2011), el saborós 'Lo Delta de l'Ebre' (2009), el ja clàssic 'Mc Moles' (2008) o els divertits 'Macarrons a la bolonyesa' (2012).
Entre el joc i el divertiment, el menú 'El camí que hem fet. 25 tastos per a 25 anys' és una experiència gastronòmica que et sorpèn en cada plat, des dels aperitius fins als dolços. Jugant amb les textures, amb els trampantojos (sembla que sigui una cosa, però a la boca n'és una altra), amb els sabors i, evidentment, amb uns productes d'alta qualitat que marquen la diferència.
"En vint-i-cinc anys n’hem vist i passat de tots els colors", recorda Castell, "però ara estem contents del camí que hem fet. Comencem els vint-i-cinc següents amb una mica més d’experiència però amb les mateixes ganes, amb més il·lusió i el mateix atreviment", anuncia el xef.
El que està clar és que la cuina de Les Moles s'ha convertit en un laboratori gastronòmic que es troba en constant ebullició. L'exigència, l'inconformisme i el treball diari han convertit una passió amagada en un regal per als sentits. Perquè, en paraules de Castell, "hem de buscar sempre la perfecció, sent conscients que mai l'aconseguirem".
Web Restaurant Les Moles Facebook Retaurant Les Moles