Genova, ti amo

Menjar amb influència italiana a Tortosa
Surtdecasa Ebre
,
13/03/2012
Menjar i beure
Gènova és una de les ciutats amb més encant que conec. Alguna vegada m’ha agradat comparar-la (en algun article sobre el Renaixement) amb Tortosa, tot i rebre algunes crítiques per ser una comparació agosarada. Fa molt poc, a Tortosa s'ha inaugurat una pizzeria amb aquest nom i em fa certa il·lusió que aquesta unió entre les dues ciutats s’hagi materialitzat, en certa manera.
 
Però el millor és que, a part del nom, és un dels llocs on més a gust m’he sentit i millor he menjat darrerament. La pizzeria Gènova, situada al barri del Temple, és més un ristorante que una pizzeria. Però com que aquest últim concepte ja s'ha convertit en sinònim de restaurant italià, ho donarem per vàlid.
 
La pizzeria Gènova, ja vista des de fora, és un lloc atractiu, un espai translúcid i ben decorat. Per les dimensions, el color grana de les parets i els sofàs, és un lloc elegant i càlid a parts iguals. Sobretot càlid, perquè una pizzeria de cap manera hauria de ser freda (això tots ho tenim inconscientment molt assumit)
 
Pel que fa al menjar, aquest cop tinc claríssim el que us vull recomanar: un plat de pasta i una hamburguesa (curiosament i voluntàriament no necessito nombrar les pizzes). El plat de pasta és el primer de la carta de pastes i es tracta d’espaguettis negres de tinta de sípia amb dauets de pebrot i carabassa amb ventrisca de tonyina, ben emulsionat amb oli, un toc de xarop de vinagre de mòdena i una mica de pols de curri. Un plat de pasta que aporta originalitat a la resta de receptes més clàssiques com el pesto o la carbonara.
 
Pel que fa a l’hamburguesa, en aquesta pizzeria ens ofereixen la típica hamburguesa yanki però presentada en plan gourmet. És una hamburguesa gruixuda, amb la carn picada casolana, presentada sobre un llit de ceba caramelitzada i, per sobre, una mica de formatge brie fos. Al costat, per acabar de rematar el plat hi ha unes patates xips casolanes amb una salsa de tomàquet casolana, una mescla de sabor del Ketchup i la salsa barbacoa. 
 
També us parlaria dels entrants, que són molt bons (destaco els bunyols de bacallà i les amanides), però tampoc em vull deixar el postre. El brownie és el que et recomanen els cambrers quan preguntes quin és el millor postre del restaurant. No decepciona. Et presenten el plat amb una porció de pastís de xocolata negra i una altra de blanca amb una bola de gelat de vainilla al mig.
 
Si mai has estat a Gènova, visita el restaurant i també t'agradarà, en certa manera, haver-la conegut.
 
--
Pizzeria restaurant Gènova
Enric d'Ossó, 5
Tortosa
Telèfon: 977 443 798

  • imatge de control 1per1
A

També et pot interessar