A Tortosa d Tapes

Foto: 

Cincpuntsis PhotoStudio
Tapòdrom d''A Tortosa de Tapes'

Les 30 tapes que et tornaran boig

Tortosa ofereix un circuit de tapes selectes del 25 de setembre al 12 d'octubre
Anna Zaera
,
22/09/2014
Menjar i beure
Tortosa se suma a la febre dels circuits urbans de tapes. Sí, la idea és recórrer el plànol de la ciutat a la cerca d'aquells punts marcats on hi ha una tapa de disseny esperant, acompanyada d'una copa de vi o una canya de cervesa. Del 25 de setembre al 12 d'octubre se celebra la 1ª edició del 'A Tortosa d tapes', un certamen on participen 31 establiments de restauració, cafeteries i bars de la ciutat, situats en 3 àrees seleccionades per a aquesta ruta: Zona Temple, Zona Centre/Remolins i Zona Ferreries.

Heu de saber que totes les tapes tindran un preu únic de 2'50 €, amb maridatge de cervesa -en aquest cas Heineken- o copa de vi – com no podia ser d'una altra manera de la Terra Alta i, concretament, de la bodega Sant Josep Vins de Bot-. Us hem fet una selecció i una acurada descripció perque sabeu el que trobareu a cada punt d'un recorregut que ja està cridat a ser "obligatori".

Tapa 'Escalivadejo' - Cap de BallEscalivadejo: Un plat tradicional reconvertit i presentat en miniatura. Gratinat de carpaccio de bacallà farcit d'escalivada amb mousseline d'allioli i formatge parmesà. Productes de la terra acompanyats de la intensitat del famós formatge italià.
*Cap de Ball- Estació D'Autobusos (C/ Adrià D'Utrech, 1) 

  • imatge de control 1per1

Tapa 'Full d'hivern' - Germans MarinFull d'hivern: S'apropa el fred i per això la proposta de Germans Marín té un toc molt evident de tardor, tant pel nom, com pels colors terrosos que dóna la xocolata. En aquest cas, ens proposen un biscuit d'ametlla amb préssec i decorat amb xocolata blanca i xocolata negra 68%
*Germans Marin (C/ Joan Miró Serra, 22) 

Tapa 'Tonyina soasada' - El ParcTonyina soasada: El Restaurant del Parc continua apostant per dotar les seves propostes d'un aire oriental, però partint de les bases mediterrànies i de la cuina de mercat. En aquesta ocasió, ha elegit la galta de tonyina soasada sobre chutney de tomata i amanida d'algues.
*Restaurant El Parc (Av. Generalitat, 72) 

Tapa 'D'un mos! Un esclat!' - LakinoaD'un mos! Un esclat!: Mini Ratatuille de verdures – recepta occitana semblant a la samfaina que consta de tomàquets, pebrots, ceba, carabassó i albergínies en proporcions variables- amb ou cuit a baixa temperatura amb baldana.
*Restaurant Lakinoa (Passeig Joan Moreira, 24)

Tapa 'Delícies del mar amb tocs de la terra' - TrinitatDelícies del mar amb tocs de la terra: Aquesta és una proposta molt marinera, que ens recorda les arrels de la cuina ebrenca molt vinculada als fruits del mar. Des del Trinitat ens proposen una suprema de rap amb base de mousse de bacallà al pilpil i fesols estofats amb crema de peix, en un muntatge del plat realment contemporani.
*Restaurant Trinitat (Plaça de les Corts Catalanes, 4)

Tapa 'Lo Baserri', - Sidreria AmetsLo Baserri: Una proposta amb aires del nord, com no podia ser d'altra manera. En aquest cas, la tapa consistirà d'un dau d'entrecot de bou acompanyat d'uns piquillos caramel·litzats amb una suau crema d'espinacs i formatge de cabra. Una tapa potent i gustosa!
*Sidreria Amets (C. Joan Moreira, 13)

Tapa 'Melós de vedella' - Braseria 4 CaminsMelós de vedella: Una tapa amb productes de la terra i un toc de cuina francesa. Això sí, potenciant el caràcter de braseria que té l'establiment. Han optat per un melós de vedella banyat amb vi negre de la Terra Alta i cuit a foc lent sobre un llit de parmentier de patata i ceba caramel·litzada.
*Braseria 4 Camins (Pl. Corona d'Aragó, S/N)

Tapa 'Fals ravioli de bacallà amb salsa tàrtara', - SB Corona TortosaFals ravioli de bacallà amb salsa tàrtara: A l'Hotel Corona volen apostar per una tapa que conjugui les textures i sabors del territori. Per una banda, el mar, amb una fina de bacallà, una salsa tàrtara casolana amb hortalisses de l'hort, i el sabor del camp amb all aromatitzat i el punt cítric de la taronja.
*Hotel SB Corona Tortosa (Pl. Corona d'Aragó, S/N)

Tapa 'Mini hamburguesa Strong Ale' - Java's BeerMini hamburguesa Strong Ale: Una hamburgueseria que ofereix un tastet del seu producte de forma diminuta i amb tota la sofisticació que requereix un certamen com aquest. Mini hamburguesa de vedella amb crema de formatge de cabra, ceba caramel·litzada amb golden strong ale i cruixent de bacon...
*Java's Beer (C/ Juan Sebastià Elcano, 19)

Tapa 'Tranera de rap amb pols de cacauet' - La iaiaTranera de rap amb pols de cacauet: Aquest forn pastisseria opta per una tranera de papillote de rap amb pols de cacauet. Una combinació de peix amb el toc gustós i dolç que ofereix el cacauet.
*La Iaia- Pa, Pastes i Més

Tapa 'Farcellet de cua de vedella' - La Taverna del MetreFarcellet de cua de vedella: Una delícia embolcallada, ras i curt. La proposta és un farcellet de pasta brick ple de cua de vedella amb una salseta de bolets de fons de plat. Un plat amb un aire de tardor amb una de les parts de carn més meloses.
*La Taverna Del Metre (Jardí Besuldo i Terol, 16)

Tapa 'Milfulls de fumats i foie' - Restaurant XaplaMilfulls de fumats i foie: Original i atrevida, la tapa que ens presenta el Xapla. El xef proposa un milfulls de foie, ceba caramel·litzada, anguila fumada i poma àcida sota cruixent de pa. Una tapa gustosa utilitzant productes molt típics de casa nostra com l'anguila fumada.
*Xapla Tast / Cocktail (Passeig de l'Ebre, 2)

Tapa 'Llepolia del Delta' - Tanins VinotecaLlepolia del Delta: En aquest cas, també s'opta per l'anguila. Un producte que viu un renaixement a les cuines d'autor. En aquesta ocasió, provarem un timbalet de brandada d'anguila fumada del Delta amb sal de caviar, niu de germinats i xip de patata violeta, acompanyat d'oli d'olivera mil·lenària del Montsià i dauets de tomata del Canalet.
*Tanins Vinoteca (C/ Arnes, 11)

Tapa 'Gotet de parmentier amb ou i baldana' - Xampú XampanyGotet de parmentier amb ou i baldana: Una combinació clàssica, però com dirien els seguidors de Ferran Adrià “deconstruïda”. Al Xampú Xampany, s'ofereix un parmentier de patata amb ou poché, oli de baldana i cruixent de pa. Ingredients sabrosos i que lliguen de forma impecable.
*Xampú Xampany (Rambla Catalunya, 41)

Tapa 'Lo Fardell' - CristalLo Fardell: Aquesta proposta conjuga el salat amb el dolç, al mateix temps que mescla diferents textures. Un farcellet de bou amb escalivada, gingebre, préssec i cruixent de parmesà. Lleugera, intensa i gustosa. Perfecta per gaudir i no acabar embafat!
*Bar Restaurant Cristal (C/ Llotja, 1)

Tapa 'Cruixent d'ibèric amb hamburguesa' - L'OliveraCruixent d'ibèric amb hamburguesa: Pa de vidre amb una base de formatges, pernil ibèric i hamburguesa. Senzillament, deliciós! 
*Bar Restaurant L'Olivera (Plaça Cinta, 8)

Tapa 'Pasta filo amb verdures, musclos i gambes' - Restaurant RenaixementPasta filo amb verdures, musclos i gambes: Aquesta tapa es presenta amb diferents nivells, ja que consta d'un xupito i una broqueta que acompanyen un ravioli de pasta filo amb vianda fresca de l'horta i del mar, regat amb salsa de gambes. Inspiradora...
*Bar Restaurant Renaixement (Av. Remolins, 6)

Tapa 'De la mar i la terra' - Cafè BombóDe la mar i la terra: Una tapa refrescant, gustosa i amb productes fresquíssims. El Bombó Cafè ofereix una tapeta amb pop del Delta de l'Ebre acompanyat d'una escuma suau de patata i base de romescu, una de les sales més populars de la demarcació.
*Bombó Cafè (C/ Teodor Gonzàlez, 24)

Tapa 'El somni de la Tertúlia' - La TertúliaEl somni de la Tertúlia: En aquesta cafeteria de la Plaça de l'Ajuntament també han volgut idear una tapa molt gustosa. Han elegit un bon filet de porc amb ceba confitada i cruixent de parmesà.
*Cafeteria La Tertulia (Plaça Espanya, 11)

Tapa 'Cub de ministre' - La Torreta de RemolinsCub de ministre: Una tapa molt de tardor, que utilitza un dels productes més suaus i gustosos: els peu de porc. Desossats i cuinats amb salsa de cebes caramel·litzades construeixen un cub amb un motllo. Una tapa per tenir en compte!
*La Torreta de Remolins (C/ David Fernando, 4)

Tapa 'Cistellet de cruixent mar i muntanya' - LizarranCistellet de cruixent mar i muntanya: Una proposta que tampoc s'ha pogut ressistir als peus de porc com a protagonistes. En aquest cas, la tapa té connotacions de mar i muntanya, ja que consta d'una pasta cruixent farcida de llagostins, bolets de temporada, peus de porc i poma golden amb reducció d'Oporto caramel·litzat. 
*Lizarran (C/ Teodor Gonzàlez, 26)

Tapa 'Cup & Duck' - Los BanysCup & Duck: Podriem dir que és una de les tapes més originals de les que es presenten a nivell de concepte. Utilitzen la tendència dels cupcake, per convertir-lo en una tapa salada. En resum, un cup cake de confit d'ànec amb ceba caramel·litzada i compota de poma. Ens sorprendrà!
*Los Banys (C/ Ricard Cirera, 5 baixos)

Tapa 'Wan Tun Tortosí' - ManolitosWan Tun Tortosí: Som tortosins, però també som internacionals, per això moltes de les tapes tenen un toc exòtic. Al Manolitos ens han preparat una pasta wan tun farcida de pera i baldana sobre llit de melmelada de tomàquet. La baldana, un clàssic reconvertit que lliga molt bé amb melmelades i fruites cuites.
*Manolitos (C/ Cervantes, 2. T)

Tapa 'Dolçaina tortosina' - Restaurant MataderoDolçaina tortosina: Una idea molt en la línia del que acabem de comentar. Baldana que conjuga amb fruita. Potència i dolçor, contundència i frescor. Un contrast que té una victòria segura. Al Matadero podrem provar un timbal de pera i baldana amb cruixent de bacon i fruits rojos.
*Restaurant Matadero (Rbla. Felip Pedrell, 94)

Tapa 'Tapa del mercat' - PaioletTapa del mercat: Una tapa lleugereta i molt gustosa. Al Paiolet podrem provar un carpaccio d'abadejo amb caviar d'oli d'oliva – boletes d'oli d'oliva que esclaten a la boca produïnt una casacada de plaer- i una mica d'olivada. Tot el protagonisme a dos elements molt nostres, l'abadejo i l'oli. Una tapa senzilla i dietètica. Ja diuen que “menys és més”!
*Restaurant Paiolet (Rbla. Felip Pedrell, 56)

Tapa 'Mosset de pop' - La Rosa dels VinsMosset de pop: L'arròs és un dels plats estrella de les Terres de l'Ebre, per això no podia faltar en alguna de les tapes. En aquest cas, ens cuinen un arròs refrescant amb un topping de carpaccio de pop. Valdrà la pena provar-lo amb un bon vi! 
*La Rosa dels vins  (C/ de la Rosa, 8-16)

Tapa 'Timbal ecològic' - Supersà TastTimbal ecològic: La particularitat d'aquest establiment és que la tapa a part de ser gustosa i original, està feta amb productes ecològics. Una tapa molt recomanable per a vegetarians ja que no té ni carn ni peix. Ens espera un timbal de verdures amb pa de frígola i melmelada de primentó!
*Supersà Tast (C/ de la Rosa, 7)

Tapa 'Mini hamburguesa de mar i muntanya' - The Chic ChefMini hamburguesa de mar i muntanya: Voleu provar una minihamburguesa deliciosa? Aquest és el vostre lloc! Al Chic Chef us espera una hamburgueseta de mar i muntanya amb allioli suau de ceba caramel·litzada, tomàquet semi deshidratat i pa d'olives. Res a veure amb hamburgueses de fàbrica!
*The Chic Chef (C/ Sant Blai, 6)

Tapa 'Costella de porc amb salsa cajun i amanida de col' - The New OrleansCostella de porc amb salsa cajun i amanida de col: I per acabar, una representació de la cuina de New Orleans, fent honor al nom del local i també al certamen de cuina cajún que se celebra paral·lela al festival de jazz de Tortosa. Aquí ens presenten unes costelles de porc cuites al forn a baixa temperatura amb espècies cajún com oli, ceba, mel, vinagre i tomàquet. Tot, acompanyat d'amanida de col, pastanaga i massana.
*The New Orleans Coffee And Tea (Av. Generalitat, 21)

--
Més informació: 
www.atortosadetapes.cat

A

També et pot interessar