Arròs, tapa i corder

Foto: 

Neus Barberà
Plats d'arròs i corder, dos dels productes de la temporada

Les 6 rutes del mapa gastronòmic de la tardor

Les Terres de l'Ebre ofereixen propostes creatives per tastar els seus millors productes
Surtdecasa Ebre
,
09/10/2015
Menjar i beure
Et ve de gust un bon corder al forn o a la brasa després d'haver fet una excursió per la Via Verda? O et seduiria més un arrosset amb pop abans d'un passeig de tardor pel Passeig Marítim rapitenc? Si ets més de diumenges de vermut, hi ha tapes marineres que no et pots perdre a L'Ametlla de Mar, o si vols tastar el producte “insigne” de la tardor, els rovellons, enfila carretera cap al Perelló i els trobaràs convertits en una atractiva tapeta. Si vols fer una ruta pel mapa gastronòmic de la tardor, agafa l'agenda i apunta, que queden pocs dies!

1. El corder, el rei de la Terra Alta
Fins al 25 de setembre, tens temps per entaular-te a la Terra Alta. Aquestes són unes de les Jornades més consolidades de cuina de muntanya. Un total de 16 restaurants de la comarca han preparat menús amb la carn de corder com a base principal del plat, a més d'altres productes agroalimentaris de qualitat produïts a la Terra Alta, com ara el vi i l'oli de denominació d'origen. També es comptarà amb la participació de 7 carnisseries de la comarca promocionant la carn del corder. Així que, si ets més de fer rostides a casa, aquestes també són les teves jornades!
Més informació

2. El pop i l'arròs triomfa a La Ràpita
Aficionat a aquest cefalòpode venerat pels gallecs? A les Terres de l'Ebre, com a bons mediterranis, també tenim la mà trencada en buscar fórmules per cuinar-lo. Si t'espaviles, encara podràs gaudir de les Jornades Gastronòmiques del Pop i l'Arròs de La Ràpita i assaborir els menús que els restaurants del Col·lectiu de Cuina La Ràpita -Delta de l'Ebre han cuinat. Els preus dels menús no són precisament barats - de 35 a 38 euros- , però són abundants i de molta qualitat. Així que anima't a provar les últimes tendències en arrossos o les idees que proposen els restauradors per tractar el pop.
Més informació

3. Temps de sega, temps d'arròs
Coincidint amb la sega, Amposta i alguns restaurants ubicats al Delta de l'Ebre ofereixen la possibilitat de degustar els plats que els bars i restaurants del Col·lectiu de Cuina 'L'essència de l'Arròs' oferiran amb l'arròs com a protagonista. Si aneu al Delta de l'Ebre, aprofiteu per gaudir de l'olor dels camps d'arròs, per després desenvolupar el sentit del gust! Teniu temps fins al 31 d'octubre per deixar-vos caure pel Delta i Amposta!
Més informació

4. Bon any per als rovellons
Vols provar el producte de tardor per excel·lència? Aquell que es ven al mercat a preu d'or o que només els elegits saben on trobar-los al bosc? Pots fer-ho al Perelló. Aquest municipi situat al peu de la serra de Llaveria ha organitzat  la segona edició de la Rovellonada, una festa de les tapes, amb els quatre caps de setmana del mes d'octubre per provar-les als bars i restaurants del municipi. Quan? Divendres, dissabtes i diumenges.
Més informació

5. El peix, de llotja al plat
I no poden faltar unes jornades gastronòmiques amb el peix de protagonista. Aquest producte que a les Terres de l'Ebre va de la llotja al plat, en pocs minuts. A l'Ametlla de Mar, els restaurants proposen menús especials amb rap, lluç, turbot, llenguado, etc. Els mateixos dies, també té lloc la ruta de tapes Tapamar 'Tapa Blanca', en què els restaurants ofereixen tapetes amb aquest peix de carn blanca com a protagonista. Tens temps fins al 12 d'octubre!
Més informació

6. Un clàssic: la Diada de l'Arrossejat
El dia 11 d'octubre tenim una de les cites de la tardor. La 31a edició de la Diada de l'Arrossejat de L'Ametlla de Mar, on cuiners amateurs ens brindaran l’oportunitat de veure com es cuina aquest plat típic de la cuina marinera en el concurs d’arrossejat, a més d’activitats relacionades amb la cultura i la gastronomia. Una mostra de vins de la DO Terra Alta i una diada Castellera de los Xics Caleros, els Xiquets del Serrallo i els Castellers de Vila-Seca ambientaran la jornada al Port de La Cala.
Més informació

7. Tapes de tardor
Fins al 18 d'octubre, una altra opció és fer un passeig per la Ruta de Tapes de Tardor de L'Aldea. Dos caps de setmana per degustar les tapes que els bars i restaurants participants han preparat per a l'ocasió. Si t'animes a fer una parada a l'Aldea, has de saber que la tapa més la beguda només et costarà 2,5€.
Més informació

  • imatge de control 1per1

  

  • imatge de control 1per1
A

També et pot interessar