Triomfa amb els vins TOP d'enguany a la Terra Alta

T'expliquem quins han estat els millors i et proposem el millor maridatge per acompanyar-los
Surtdecasa Ebre
,
09/12/2012
Menjar i beure
Si els Oscars s'entreguen al febrer, els premis dels vins a la Terra Alta es donen al novembre. En aquest cas, enlloc de la categoria al millor guió, al millor actor o als millors efectes especials, les categories van des del vi negre al blanc passant pel rosat i, també, es distingeix si els vins són de collita o de bota. El Comitè de Tast del Consell Regulador DO Terra Alta ha escollit els millors, aquells que per les seues característiques han resultat més distingits entre els experts. T'expliquem quin ha estat el millor en cada categoria i t'aconsellem la millor manera de degustar-lo.
 
El millor vi blanc de collita ha estat per al vi Mas d'en Pol del celler de Xavier Clua Coma, un vi que ja compta amb molt prestigi entre els blancs de la Terra Alta i que és molt adient per menjar amb clotxa, bacallà confitat o truita de carxofa.  
 
El millor vi de collita fet amb 100% Garnatxa Blanca ha estat Els Amelers 2011, de Lafou Celler. Un vi amb certs aromes cítrics que és complex i ideal per menjar amb amanides i peixos.
 
La menció especial ha estat per al vi Ilercavonia 2011, produit per Altavins Viticultors, un vi amb aroma de poma groga i fonoll que a la boca és untós i potent. És indicat per menjar amb carns i verduretes especiades.
 
El rosat més apreciat de la collita ha estat per al Clot d'Encís, un vi econòmic produït per la cooperativa Sant Josep de Bot, que té molta potència aromàtica i on hi destaquen aromes dolços de caramel de maduixa i fruites vermelles. És un vi adient per menjar amb marisc i arrossos.
 
En la categoria de millor vi negre de collita, l'elegit ha estat el Tern 2011, del celler que porta el mateix nom. Celler Tern, creat de les inquietuts de tres companys, un cellerer, un enòleg i un viticultor, és un vi òptim per menjar amb pernil, magrets i filets de vedella a la brasa.
 
Pel que fa al vi negre de bota, Nostra senyora del portal 2010, del celler Vinos Piñol, ha estat l'elegit pel jurat. Aques vi que té el color de cirera intensa en boca és carnós, amb tanins grassos i potents, molt arrodonits que conviden a beure. S'aconsella veure'l amb formatges curats, carns i peixos a la brasa.
 
En la categoria de Gran vi blanc Terra alta, l'elegit ha estat L'avi Arrufi 2010, també del celler Vinos Piñol de Batea. Un negre famós a la Terra Alta i que en boca és potent, gras i intens. Molts hi aprecien notes de préssec i albercoc, la fusta encara molt present en el vi. Perfecte per degustar amb carpaccios de tonyina, gambes o ceviches.
 
El Gran vi negre Terra alta ha estat per Vinyes del grau Syrah de Vicens Vallespí. És l'únic celler de la Terra Alta que fa aquest vi negre amb 100% varietat syrah. És un vi que conjuga amb plats com el pollastre al forn, carns vermelles, fondue etc.
 
El premi pel Vi de licor ha estat per a un vell conegut de prestigi: el Equinox Garnatxa negra 2011 del Celler Batea. Posseeix un aroma expressiu, intens i complex. Serà un perfecte acompanyant per a patés, fruites, formatges frescos, bombons, tòfones i flams.
 
El vi escumós seleccionat ha estat el Frizach karme 2010  del Celler Frisach, un celler que tant en el cultiu de les vinyes com en l’elaboració dels nostres vins, segueix les estrictes normes del Consell Català de la Producció Agrària Ecològca. Aquest escumós és ideal per prendre a l'aperitiu tant a l'hora de sopar com de dinar, amb un vermut, o alguna tapa selecta.
 
   

A

També et pot interessar