Jump to navigation
1. La ingravidesaEnguany la temàtica elegida és la ingravidesa. I no és casualitat. Una de les sensacions més característiques d'aquesta experiència musical és que escapa de qualsevol convenció. Des del propi programador, fins l'entorn i el públic comparteixen una ànima col·lectiva que permet les emocions més autèntiques i festives. De fet, en el cartell d'enguany s'ha volgut reflectir aquesta voluntat còsmica, aquest paisatge lunar o extraterrestre, que ens ajuda a elevar-nos de les coses més terrenals i deixar flotar l'ànima. En el nou disseny, l’ermita i la cabra s’acompanya de la lluna i els colors de la posta de sol i un astronauta.
2. L'entorn màgicSeguint amb la màgia de l'entorn, hem de recordar que en el mateix lloc on els diumenges a la tarda escoltem música, fa més de 8000 anys, els nostres avantpassats també es reunien per fer els seus rituals. I és que quan un lloc té una energia especial, aquest fet no està subjecte al pas dels segles. L'escenari, amb la plana d'oliveres al fons i les muntanyes del Montsià davant, van ser un entorn on diversos grups humans hi van transitar. Els historiadors asseguren que el conjunt d'abrics de l'Ermita d'Ulldecona, i en particular l'anomenat Abric I, té unes pintures que permetrien definir aquest espai com "un santuari" dels caçadors prehistòrics. Per això, es considera que era un espai on, en una determinada època de l'any, es feien rituals vinculats amb la caça. L'abric IV, també conegut com Cova Fosca, era considerat el lloc de reunió, ja que les dimensions de la cova permetien acollir un major nombre de persones. Manifestacions artístiques al llarg dels segles demostren la potència tel·lúrica de l'Emita de la Pietat d'Ulldecona com a emplaçament.
Chaqueta de Chándal | Foto: Cedida3. Cartell internacionalEnguany, per celebrar la majoria d'edat, Vericat ha fet una aposta forta per un cartell internacional, acompanyat d'alguns dels clàssics de l'Ermita, com el conjunt faldut Pepet i Marieta. En aquest cas, entre els grups del cartell d'enguany hi trobem Magnet Man, Ogun Afrobeat, Capsula, Chaqueta de Chándal, Mark Sultan, Joel Sarakula o Barrence Withfield & The Savages. També s'hi ha sumat el dia 10 de juliol Mainline Magic Orchestra amb el seu house dels 80 i performance en viu. De fet, la llarga trajectòria de les Jornades les avala. "S’ha fet la feina ben feta perquè hi ha pocs cicles d’aquestes característiques que s’hagin consolidat amb la solvència de les JMEP", ha destacat l’alcaldessa d’Ulldecona. Núria Ventura ha remarcat les iniciatives, com Secrets, que han nascut de les Jornades i sobretot "la xarxa cultural" que han teixit al territori.
4. Mercat de vinilD’aquestes interrelacions i vincles que es generen a les JMEP i que enguany el públic podrà recuperar després de les últimes edicions pandèmiques, s’estrenarà enguany el primer Mercat del Vinil a l’Ermita, el proper 26 de juny. Serà una jornada amb una desena de paradistes i moltes activitats, també tallers "d’adoctrinament musical" per als infants, com han definit els organitzadors, i que acabarà amb el concert del canadenc Mark Sultana aka BBQ. Una bona manera d'atreure els més melòmans!
Playback Maracas | Foto: Cedida5. Carnaval romàUna altra de les novetats d'enguany és el carnaval romà que es farà el 24 de juliol coincidint amb l’actuació de Playback Maracas i el seu "electró-tropicalisme", una jornada que tancarà el DJ Fonki Cheef, un dels "més aclamats a Europa" i que és originari de Benicarló, la veïna població del Baix Maestrat. Festa, disbauxa i color en ple juliol!
Facebook Jornades Musicals a l'Ermita de la Pietat d'Ulldecona Web Turisme Ulldecona