Foto: 

Cedida

La Bisbal Ciutat Viva: passat i el present de la diversitat cultural

De l'1 al 3 d'octubre la capital del Baix Empordà celebra unes jornades per fer conèixer la seva pluralitat sociocultural
Adrià Cortadellas
,
24/09/2015
Activa't
Tallers, música, xerrades, debats, audiovisuals, exposicions fotogràfiques, relats de contes, gastronomia i un llarg etcètera. Això i molt més és el que es farà a La Bisbal d'Empordà de l'1 al 3 d'octubre per posar de manifest perquè es s'autoproclama Ciutat Viva. Per fer visible passat i present de la seva diversitat cultural. Un conjunt d'activitats que mostraran la varietat de cultures de la Bisbal amb la finalitat de descobrir-ne tota la seva pluralitat. Interessant i imprescindible
La Bisbal d'Empordà té un 21% de població d'origen estranger de més de 52 nacionalitats diferents

El pròxim dijous 1 d'octubre i fins el dissabte 3,  La Bisbal d'Empordà encetarà les jornades La Bisbal, ciutat viva. Passat i present de la diversitat cultural, amb la finalitat de fer conèixer la pluralitat de la qual gaudeix la població de la capital baix empordanesa. Segons l'àrea d'Acció Social i Ciutadania, la Bisbal té un 21% de població d'origen estranger de més de 52 nacionalitats diferents. Les diferències socioculturals poden ser tant una font de conflictes com una font d'oportunitats creadores. Però aprofitar la diversitat permetrà aconseguir una societat més justa, creativa, productiva i, conseqüentment, gratificant. És per això que el programa de les activitats tenen l'objectiu de donar visibilitat als diversos estils de vida, pensaments i coneixements, servint-se de l'experiència de testimonis i reflexions a diversos espais.

La Bisbal, Ciutat Viva inclou s'inaugurarà el dijous a les 19h al Vestíbul del Mundial amb l'exposició fotogràfica "Històries d'integració", a càrrec de Jordi Rafel. Continuarà, tot seguit, amb la xerrada i taula participativa "Un mirall en el temps. Les migracions d'ahir i d'avui, la societat de demà", que vol ser la presentació d'una mirada històrica que permeti conèixer la Bisbal i la relació que té amb la immigració, amb la ponència de l'historiador Pep Matas, l'antropòloga Coral Cot i la psicopedagoga Conxa Comas.

El divendres 2 d'octubre les activitats continuaran a l'Escola Joan de Margarit amb el taller "Cuines del Món", que té l'objectiu de conèixer noves gastronomies com la del Marroc, Romania, Hondures o Mèxic. Però el gruix de les jornades serà el dissabte, que s'encetarà a partir de les 10h amb una Mostra d'entitats a la Plaça del Castell, continuarà amb un el recital "Contes a la tassa" al Carrer del Pedró, seguidament de la presentació de l'audiovisual "Històries d'Integració", a l'Amfiteatre del Mundial. La cloenda serà ja ben entrada la nit, a L'Alternativa Bar Musical amb la nit plena de ritmes "Músiques del món", que comptarà amb les actuacions de Riff de Tramuntana, Yacine & The Oriental Groove i DJ Lonely.

Des de l'Ajuntament s'ha convidat les entitats del municipi a participar de forma activa en les jornades, tot aportant propostes i duent a terme activitats per a l'enriquiment del projecte. 
 

Més informació: 

http://labisbal.cat/cultura/

https://www.facebook.com/events/170657259939395/

A

També et pot interessar