Foto: 

Cedida

5 maneres de combatre la fred aquest Nadal

Us oferim la guia definitiva per evitar la fred aquestes festes
Arnau Margenet
,
10/12/2019
Activa't
Hi ha una relació matemàtica de la qual ningú en parla: la baixada de temperatures és inversament proporcional a la quantitat de propostes culturals. Així és, arriben les festes de Nadal i a l’agenda hi neven propostes per a tots els gustos. És temps de recolliment, àpats infinits i reunions familiars, però també és un bon moment per gaudir dels carrers guarnits i respirar l’inconfusible aire nadalenc d’aquestes dates crepusculars. Ara bé, no tots estem fets per suportar la fred hivernal d’aquests dies, una temperatura que, sembla, ha arribat per quedar-se una temporada. Per tots aquells que teniu “fredolic” de tercer cognom, no patiu: us portem la guia definitiva per gaudir de la comarca a temperatura de confort. Atents!
 
1. Anar de Quina!
La primera és obligada. Les Quines de Nadal són, per a molts, el gran atractiu de les festes nadalenques. A banda d'estar a recer de la fred durant unes hores, anar de Quina és gairebé una tradició i un moment ideal per passar una bona estona amb la família o els amics i reviure aquella emoció sempiterna del “a veure si toca”. A més a més, no és Nadal fins que no li entomes al lloro un “tira-me'l!” o el clàssic “remena!”. I qui sap, potser marxes a casa amb una generosa panera! 
 
2. 7ª Escudellada
Vet aquí la “kryptonita” de la fred: l'escudella. Molts desconeixereu l'existència d'aquesta cita anual que, mica en mica, es va fent un lloc en els nostres esperits nadalencs. L'Escudellada de Cruïlles és una oda gastronòmica a la cuina catalana de festes. La de l'àvia al 25. A la nostrada cassola d'escudella i carn d'olla, cal afegir-li els torrons i el cava. I ja ho tindríem. A més a més, la 7ª Escudellada de Cruïlles tindrà categoria d'iniciativa solidària en el marc de La Marató de TV3. Panxacontents, i per una bona causa. 
 
3. Canviar el sofà per la butaca de cinema
La brevetat dels dies d'hivern fa que, a mitja tarda, el cos et demani retirada i sucumbir a un “pel·li i manteta”. Però contra aquesta poderosa força d'atracció hi ha un remei definitiu: anar al cinema. Si realment t'agrada el cinema res millor que gaudir de la gran pantalla i un so embolcallant, en unes bones condicions tèrmiques, esclar. Per sort, la cartellera nadalenca acostuma a ser generosa, sobretot per als que aneu amb família. Feu una ullada a la nostra cartellera!
4. Teatre, dansa, música… sense bufanda!
Com dèiem, el ventall de propostes culturals repunta de manera notable aquest desembre. Als mercats de Nadal, els pessebres vivents i els carrers guarnits amb llums, s'hi han de sumar totes aquelles propostes “indoor” que, ja sigui per motius estacionals o per coincidència de calendari, engrosseixen l'aparador cultural. Des del concert de Mazoni al Teatre Mundial de La Bisbal fins a l'espectacle dels 10 anys d'aniversari d'El Pot Petit al Teatre Jardí de Figueres, passant pels concerts de La Cate de Figueres, dansa al Teatre La Gorga de Palamós o els espectacles de Pastorets arreu del teatre municipals de la comarca.
 
5. La fred matinal vs esmorzars de forquilla
Els matins de “rasca”, el gran enemic del “sortir de casa”, tenen el seu taló d'Aquiles a la nostra panxa en dejú. Afortunadament, el nostre bagatge gastronòmic ens ha brindat tot un tresor i un dels grans plaers d'aquesta vida: els esmorzars de forquilla. Perquè les convencions són això, convencions, i les galtes al forn mariden molt bé amb el vi, els esmorzars de forquilles són un recurs òptim per omplir la panxa i espantar la fred. Consulteu la nostra guia d'esmorzars de forquilla!

  • imatge de control 1per1

Més informació: 

Consulta tota l'agenda a www.surtdecasa.cat/emporda/agenda

A

També et pot interessar