Foto: 

Cedida

El Montgrí es tenyeix de groc

Aquest diumenge Ítaca organitza la 6a Pujada al Castell del Montgrí per la llibertat d’expressió i en solidaritat amb els presos polítics
Adrià Cortadellas
,
24/05/2018
Activa't
Acció groga que inclou reivindicació, cultura, territori, música i fins i tot humor. I és que hi haurà des de Roger Mas a Empar Moliner, passant pels familiars de Dolors Bassa, Àlex Torío, la Black Music Band o el convidat d’honor: l’excel·lentíssim Alcalde de Sant Esteve de les Roures. El festival que vetlla per la cultura i l’acció a l’Empordà ultima detalls per la 6a pujada al Montgrí.
Vestits amb samarretes grogues i proveïts de cartolines del mateix color, els assistents ajudaran a crear un mosaic de grans dimensions

I és que el festival ÍTACA, Cultura i Acció tenyirà de groc la 6a Pujada al Castell del Montgrí, que tindrà lloc aquest diumenge, 27 de maig, a partir de les 9.00h del matí. La pujada d’aquesta sisena edició del festival serà més reivindicativa que mai i serà un crit a favor de la llibertat d’expressió i en solidaritat amb els presos polítics del país. Les entitats sobiranistes Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) col·laboren enguany en l’organització de l’esdeveniment, que comptarà també amb la participació de familiars de l’activista sindical de Torroella de Montgrí, Dolors Bassa, injustament empresonada al centre penitenciari d’Alcalá-Meco. Durant l’activitat, els seus fills, Pau Surroca i Bep Surroca, i la seva germana, Montse Bassa, prendran la paraula i presentaran l’Associació Catalana pels Drets Civils (ACDC). 


Amb el Montgrí de fons, Sergi Font (Òmnium Cultural), Emili Salvà (ANC), Fran Arnau (Festival Ítaca) i Xavier Albertí, de la DO Empordà. Foto: ÍTACA.

Els participants de la marxa realitzaran una ‘Acció groga’ dalt del castell empordanès. Vestits amb samarretes grogues i proveïts de cartolines del mateix color, els assistents ajudaran a crear un mosaic de grans dimensions que tenyirà de groc la fortalesa baixempordanesa. L’organització realitzarà una foto aèria d’aquest moment per inmortalitzar aquesta iniciativa. L’activitat comptarà amb un convidat molt especial: l’alcalde de Sant Esteve de les Roures, Josep Orni, que serà l’encarregat de donar la sortida oficial de la marxa.
 

Actuacions al Castell del Montgrí
Roger Mas, Àlex Torío, la Black Music Big Band i l’Escola Municipal de Música de Torroella actuaran dalt del castell, mentre que l’escriptora i periodista Empar Moliner serà l’encarrega de llegir el manifest reivindicatiu de la jornada. Com cada any, la proposta comptarà amb el ‘Tast de Vins DO Empordà més multitudinari del món, mundial’, amb l’ajut de la denominació empordanesa, i diversos cellers de la zona.


El cantautor Roger Mas actuarà a la 6a Pujada al Castell Montgrí del Festival Ítaca


L’activitat recaptarà fons per finançar les accions a favor de la llibertat d’expressió així com de l’alliberament dels presos polítics. El preu de la 6a Pujada al Castell del Montgrí és de 15 euros. Enguany, els 2 euros de la comissió de la venda d’entrades  es destinaran a la caixa de solidaritat que ajuda econòmicament tant als cantants com als polítics encausats o empresonats. La resta de l’import es destina a finançar el cost de l’activitat que inclou dinar amb beguda, samarreta commemorativa, tast de vins DO Empordà, i un snack d’embotits La Selva per a tots els participants. Encara es poden adquirir entrades a través del web d’Ítaca. La venda online dels tiquets es tancarà dissabte 26 de maig a les 18h. Es podran comprar a la mateixa ermita de Santa Caterina a partir de les 9 del matí.

Més informació: 

6a Pujada al Castell Montgrí per la llibertat d'expressió i en solidaritat amb els presos polítics
Acció Groga - Festival Ítaca: Cultura i Acció

Diumenge 27 de maig, a les 9h
Ermita de Santa Caterina i Castell del Montgrí
Torroella de Montgrí
Preu: 13€
Web Ítaca

A

També et pot interessar