Paula Pairó
,
19/09/2016
Activa't

Les cinc novetats culturals per començar el curs a l'Empordà

Exposicions, tallers i teatre per començar amb bon peu

Foto: 

cedida
La tornada a la feina mai és fàcil. Abandonar les llargues hores sota el sol a les platges de l'Empordà, els vermuts dels caps de setmana i les màgiques nits de festa major és difícil d'assimilar. Tot i així, ara s'inicia una de les millors èpoques de l'any: paisatges de repòs i amb molt d'encant, temperatures agradables i carreteres lliures de visitants. I si a tot això s'hi afegeixen cursos, tallers, cicles de xerrades i exposicions de fotografia encara és més fàcil seguir gaudint del temps lliure fora de la platja. Com que a Surtdecasa Empordà volem que es gaudeixi de l'Empordà totes les èpoques de l'any, us proposem cinc plans per assaborir millor la tornada a la rutina.

1. Biennal de Fotografia Xavier Miserachs, a Palafrugell

Us agrada conèixer la realitat a través de les fotografies? Amb aquesta nova edició de la Biennal de Fotografia serà possible. Durant tot el mes es podrà gaudir de les millors exposicions de fotografia per diversos espais del municipi de Palafrugell. Artistes d'exposicions rellevants que us faran pensar, reflexionar i marxar a casa amb noves coses apreses.
On: Palafrugell
Quan: Del 10 de setembre al 9 d'octubre
 

2. Cicle d'activiats 'Refugiats, un drama actual', a Figueres

Amb l'actual crisi que estan patint els refugiats que arriben a Europa per buscar una via de sortida, la capital altempordanesa, a través d'una col·laboració entre el Casino Menestral i l'Ajuntament de Figueres, ha volgut impulsar un període d'activitats per aconseguir una conscienciació col·lectiva. Exposicions, xerrades, fotografies, visualització de pel·lícules i teatre són algunes de les activitats que podran gaudir els qui s'animin a participar amb 'Refugiats, un drama actual'.
On: Figueres
Quan: Del 16 de setembre al 16 d'octubre
 
 

3. Programació de l'Espai Ter, a Torroella de Montgrí

Una nova proposta cultural arriba de la comarca del Baix Empordà. Torroella de Montgrí enceta una nova temporada a l'Espai Ter amb un programa per tots els públics. Música, espectacles infantils i molt de teatre perquè els qui vulguin passar una bona estona, amb bona companyia, gaudeixin de valent. Entre aquests, a destacar la comèdia dirigida per Sergi Belbel, 'Caiguts del Cel', amb intèrprets com Emma Vilarassau i Jordi Bosch entre d'altres.
On: Espai Ter, Torroella de Montgrí
Quan:Del 30 de setembre al 1 de gener
 
 

4. Cursos a l'Espai Lluerna, a Rupià

L'Espai Lluerna pretén ser un lloc de desenvolupament de la creativitat, l'autoconeixement i el benestar personal. Per aquest curs que comença la programació és molt variada: ioga, musicoteràpia, artteràpia, meditació i dansa creativa són alguns dels cursos que ofereixen per aquesta temporada. Tot de modalitats adaptades per cada necessitat: gent gran, dones embarassades o per tots els qui vulguin explorar una mica més el seu interior. Fins al 30 de setembre podeu provar les activitats que més us agradin en les seves jornades de portes obertes.
On: Espai Lluerna
Quan: Portes obertes del 19 al 30 de setembre
 
 

5. Nova temporada al Teatre Jardí, a Figueres
Com ja vam informar la passada setmana, el Teatre Jardí ha presentat noves propostes per una temporada que està a punt de començar. Com cada any, juntament amb la Sala Cate i l'Auditori Caputxins, la programació és àmplia i per tots els gustos. Molt de teatre però també molta música i algun espectacle de dansa. Si voleu actes familiars, no cal patir. Per aquest nou curs també s'ha preparat tot un seguit d'activitats i d'espectacles pensats pels més petits de la casa.
On: Figueres
Quan: D'octubre a desembre

També et pot interessar