Foto: 

Jaume Cusido

Les millors postes de Sol de l’Empordà

Descobrim ocasos de pel·lícula al llarg i ample de la comarca
Arnau Margenet
,
19/07/2019
Activa't
L’estiu és una estació amb un aire vitalista i enèrgic. L’activitat frenètica de la platja i el mar, les terrasses plenes de gom a gom, les nits interminables de festa... però enmig d’aquest frenesí estival cada dia també hi té lloc un parèntesi espai-temporal que ens impel·leix a parar, seure i contemplar. Són les postes de sol, el moment crepuscular del dia, un fenomen astronòmic quotidià que, no obstant, a l’estiu adquireix un caire especial. El frenesí de la vida estival decau, la temperatura entra en zona neutral, la llum passa pel difusor natural... una confluència que culmina amb la caiguda de l’astre, regalant-nos dia sí dia també una experiència que enalteix els cinc sentits . Avui fem un recull de les 5 postes de Sol més espectacular de l’Alt Empordà.


1. Cap de Creus

Per l’espectacularitat de l’indret, per ser un emblema de l’entorn empordanès, per tradició popular... no pot faltar en aquesta llista. El Cap de Creus sempre és garantia de paisatges celestials dignes de convertir-se en postal. La seva disposició en 360 graus i el seus promontoris fa que el cap sigui un lloc òptim per contemplar tant les sortides com les caigudes de Sol. Un dels ocasos més màgics de tot l’Estat.

 

  • imatge de control 1per1


2. Aiguamolls de l’Empordà

Un oasis de pau i natura enmig de la plana empordanesa. Els Aiguamolls de l’Empordà és un dels patrimonis mediambientals de la comarca i de tot l’estat. Entre les seves maresmes hi habiten una llarga llista d’espècies d’aus autòctones o migratòries que busquen un lloc on fer repòs del viatge. A l’estiu, els Aiguamolls tenen el privilegi de viure al marge del tràfec estival, per això, i per la particularitat del seu paisatge, és un dels llocs més increïbles per veure la posta.

 


3. Santuari de Sant Onofre

Al vessant de ponent de Verdera, sota el Castell de Sant Salvador, s’hi enclava el Santuari de Sant Onofre, una ermita del segle XIV que compta amb una de les panoràmiques més netes i boniques de l’Empordà. L’angle de contemplació abraça de la Badia de Roses fins als Pirineus. 180 graus d’espectacle visual i una aura de calma especial que fan d’aquesta petita ermita un lloc únic per veure caure l’astre.

 


4. Gola del Ter

Viure l’hora baixa a la Gola del Ter, entre l’Estartit i Pals, és una de les experiències més plaents de l’estiu. Jaure a la sorra de platja de la riba del Ter i observar com l’astre fa el seu ritual diari, amagant-se rere el Montgrí i retallant les gavines que reposen sobre el riu. Tot plegat amb les Illes Medes de testimoni. Una de les millors maneres d’acabar el dia a l’Empordà. 

A

També et pot interessar