Foto: 

ACNUR

Mobilització bisbalenca per ajudar els refugiats de la Guerra de Síria

Els propers 19 i 21 de gener la Bisbal viurà dos dies carregats d’activitats solidàries amb tots els beneficis destinats al projecte Micrópolis
Adrià Cortadellas
,
10/01/2017
Activa't
Acollir els refugiats d'una guerra és un deure no una opinió. És per això que iniciatives com la organitzada per Indivendres, el Casal Estel Roig i l'Ajuntament de la Bisbal d'Empordà són de tanta importància. Acció i conscienciació. Xerrades, un taller de circ, un vermut musical i un concertàs. Els propers 19 i 21 de gener la Bisbal es prepara per acollir una senyora jornada solidària pels refugiats. No hi ha excuses per no ser-hi!
La jornada solidària és possible gràcies a la col·laboració d’un bon grapat d’entitats, comerços i empreses bisbalenques

La crisi humanitària que pateix la població que fuig de la Guerra a Síria origina un moviment migratori conegut per tothom. Des de l'any 2000, i per culpa de les polítiques europees de blindatge de fronteres, més de 32.000 persones han perdut la vida intentant creuar el Mediterrani i el 2016 ha estat un dels anys més mortífers. El 2015, l'Estat espanyol es va comprometre a rebre 10.772 persones refugiades en un termini de dos anys. Malgrat les pèssimes condicions en què es troben aquestes persones, aquest compromís s'està incomplint a hores d'ara.

És per això que, en moments com aquest, són vitals les iniciatives per fer ressò d'aquest drama i organitzar-se per tal de poder donar una millor acollida als refugiats. La Bisbal d'Empordà no vol quedar-se enrere i, si al juny de l'any passat es va declarar municipi d'acollida, els propers dies 19 i 21 de gener s'han preparat dos dies de jornades solidàries pels refugiats.

  • imatge de control 1per1

Dos dies farcits d'activitats solidaries: xerrades, un taller de circ, un vermut musical amb Calitjes Fortes i El Último Veneno, i un concert a l'Alternativa amb un cartell de luxe on trobem noms destacats panorama musical català: Mazoni, Miquel Abras, Sanjosex, Medusa Box, Pau Blanc, Smoking Bambino, La Puça Diatònica, Les Anxovetes i un final de festa amb Gramophunk DJ. Tots els diners de la iniciativa organitzada pel Casal Estel Roig, Indivendres i l'Ajuntament de la Bisbal d'Empordà aniran destinats al projecte Micrópolis que, des de Grècia, treballa per millorar la situació de les persones refugiades.

Cal tenir present que aquesta jornada solidària és possible gràcies a la col·laboració d'un bon grapat d'entitats, comerços i empreses bisbalenques. Ara bé, serà durant les jornades quan tothom qui ho desitgi podrà fer la seva aportació, ja sigui comprant l'entrada del concert o fent una donació a les urnes presents a totes les activitats programades. Trobareu tota la informació i l'horari de les diferents activitats a la fitxa d'agenda de Surtdecasa Empordà. No s'hi pot faltar!
 

 

Més informació: 

Jornada Solidària pels Refugiats
Dies 19 i 21 de gener
Diversos espais de la Bisbal d'Empordà
Esdeveniment Facebook
Fitxa d'agenda
A

També et pot interessar