Activa't
,
2017
Dissabte 27 de maig, 18h
Museu de l'Anxova i de la Sal
L'Escala

Visita guiada 'Una mar de Vinyes'

Arrels del Vi és la fira professional de vins de la DO Empordà, oberta a tothom. Una oportunitat única per degustar els millors vins empordanesos i comprar a preu de celler veritables joies vinícoles de la DO Empordà. Enguany la fira vitivinícola més esperada de l'Empordà celebra el seu 10è Aniversari a Sant Martí d'Empúries, per això, enguany han organitzat 10 activitats prèvies a l'Escala per celebrar-ho.
 
Avui:
Visita guiada a l'exposició 'Una mar de vinyes'

El conreu de la vinya en els pobles de l'entorn del Montgrí era practicat des de l'antiguitat. I va perdurar al llarg del temps, fins i tot després de la malaltia de la fil·loxera al segle XIX. Però aquesta activitat va quasi desaparèixer del territori, quan a  partir de la vinguda del turisme als anys 60 del segle XX, els sorrals de vora mar o els aspres dels vessants del Montgrí, van deixar de ser vinyes i olivars per convertir-se en urbanitzacions d'apartaments i segones residències.

Gràcies a la memòria oral recuperada pel Museu de l'Anxova i de la Sal, en l'exposició reviurem aquesta tradició secular, i comprendrem com avui, joves agricultors ecològics volen recuperar les vinyes dels avantpassats per fer ressorgir els aromes ancestrals del Montgrí.
 
Properes activitats de la Fira Arrels del Vi 2017
Més informació a www.arrelsdelvi.com
  • imatge de control 1per1